• Galeria Națională de Artă din Washington organizează în februarie un tur dedicat lui Brâncuși.
  • Evenimentul se intitulează Brâncuși at National Gallery of Art- Breaking the Rules in Modern Art.
  • Demersul este susținut și de organizația Romanians of DC pentru o nouă ediție.

Felul în care sărbătorești ceea ce respecți îți spune destul de multe despre tine. Reprezentanții Galeriei Naționale din Washington au anunțat deja cum se pregătesc pentru ziua lui Constantin Brâncuși în februarie.

Prin ce îi atrage Brâncuși pe pasionații de artă de la Washington

Este vorba despre un nou an în care ONG-ul Romanians of DC colaborează cu Galeria Națională de la Washington pentru a marca ziua de naștere a lui Constantin Brâncuși. De data aceasta, pe 17 februarie sunt programate două tururi ghidate cu titlul Brâncuși la Galeria Națională de Artă – Breaking the Rules in Modern Art”.

Un tur durează aproximativ două ore și este concentrat asupra sculpturilor semnate de celebrul artist și aflate deja în colecțiile muzeului. Evenimentul anunță că își propune să plaseze creația lui Brâncuși în contextul mai larg al artei moderniste. Poate că este și o ocazie să îți amintești cum îi prezentau creația specialiștii de la casa de licitații Christie’s.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Întâlnirea cu operele lui Brâncuși poate să aibă loc în orice zi

Dacă ești la București și vizitezi Galeria Națională de la Muzeul Național de Artă unde vei descoperi lucrările lui Brâncuși. La Timișoara, expoziția Brâncuși: surse românești și perspective universale s-a încheiat duminică. În patru luni a adunat 130.000 de vizitatori.

În Lisabona, Muzeul de Artă Contemporană inaugurat în 2023 își începe traseul Colecției Berardo de la primul modernism la noile avangarde ale secolului XX, cu secțiuni dedicate lui Picasso și lui Brâncuși, cu toate că singurele lucrări deținute de muzeu sunt fotografii uriașe cu lucrări obținute de la Paris.

Citește și