• Titlul Alteța Sa Regală” al prințului Harry a fost eliminat de pe pagina sa de profil de pe site-ul familiei regale.
  • Titlurile HRH, care se referă la înălțimea sa regală”, sunt rostite și scrise în fața numelor prinților și prințeselor, precum și a soțiilor acestora.
  • Două referiri la Harry au fost schimbate din HRH” în titlul său de Duce de Sussex” sau Ducele”.

Titlul Alteța Sa Regală” al prințului Harry a fost eliminat de pe pagina sa de profil de pe site-ul familiei regale, la mai bine de trei ani după ce el și soția sa, Meghan Markle, au renunțat la rolul lor de membri ai familiei regale în activitate, relatează Fox News.

Ca parte a acordului încheiat între cuplu și familia regală în ianuarie 2020, Harry, 38 de ani, și Markle, 41 de ani, nu vor mai folosi titlul de Alteță Regală” după ce se vor retrage din funcțiile lor oficiale. Titlurile HRH, care se referă la înălțimea sa regală”, sunt rostite și scrise în fața numelor prinților și prințeselor, precum și a soțiilor acestora.

Două referiri la Harry au fost schimbate din HRH” în titlul său de Duce de Sussex” sau Ducele” marți, în urma unui raport privind această omisiune publicat vinerea trecută de publicația britanică Express. Publicația a relatat că site-ul familiei regale nu a fost actualizat complet după moartea reginei Elisabeta a II-a în septembrie anul trecut și încoronarea regelui Charles al III-lea în luna mai.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

Potrivit publicației, Charles și soția sa, regina Camilla, au fost desemnați cu fostele lor titluri de prinț de Wales și ducesă de Cornwall, în timp ce prințul William și soția sa, Kate Middleton, au fost desemnați ducele și ducesa de Cambridge. William și Kate își păstrează în continuare aceste titluri, care le-au fost acordate de regina Elisabeta în ziua nunții lor, în 2011, dar au fost numiți și prinț și prințesă de Wales de către Charles după urcarea sa pe tron.

De asemenea, publicația a remarcat cazuri în care Elisabeta era încă menționată ca monarh în loc de Charles, precum și alte erori. Începând de marți, toate trimiterile învechite de pe site-ul web care au fost semnalate de către publicație au fost corectate.

Site-ul Familiei Regale conține peste cinci mii de pagini de informații despre viața și activitatea Familiei Regale. În urma decesului regretatei Majestăți Sale Regina Elisabeta a II-a, conținutul a fost revizuit și actualizat periodic. Este posibil ca o parte din conținut să nu fie actualizat până când acest proces va fi finalizat”, a declarat Palatul Buckingham într-o declarație pentru acest post de televiziune.

Citește și