• Clotilde Armand: Hotelul Dunărea va fi reabilitat.
  • Hotelul Dunărea se află în apropierea Gării de Nord.
  • Fostul Hotel Dunărea va fi transformat în Centru Cultural.

Hotelul Dunărea are 7 etaje și 70 de camere. În hotel vor fi expoziții și spații în care artiștii să lucreze. În prezent, fostul Hotel Dunărea este proprietate privată. Hotelul Dunărea a fost construit în perioada 1935-1940. După cutremurul din 1977, Hotelul Dunărea a fost abandonat.

Bucureștiul e pe cale să mai aibă un Centru Cultural. Nu în viitorul foarte apropiat, dar suntem pe calea cea bună. Cel puțin asta spune Clotilde Armand, care a anunțat ieri pe Facebook că a obținut avizul de reabilitare al Hotelului Dunărea de lângă Gara de Nord – clădire care se află în paragină. Clotilde vrea să facă în hotelul de 70 de camere mai multe centre expoziționale și spații în care artiștii să lucreze.

Totuși, Primăria Sectorului 1 mai are de trecut un obstacol – hotelul este în prezent proprietate privată și trebuie să se întoarcă în domeniul public ca să se transforme în Centru Cultural.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

„Eu văd așa lucrurile. Am avut un centru cultural. L-am închis, îl redeschidem în 2024 și în același timp mai am așa un breaking news. Toate lucrurile astea se întâmplă la început de an, când niște teatre rămân homeless. Teatrul Nottara, de pildă, nu are loc pentru desfășurarea activității decât până la finalul stagiului. Discutăm despre niște probleme urgente care apar pe ordinea politică în felul în care lucrurile s-au așezat la finalul anului trecut. Unde o să mergeți la teatru în Sectorul 1 anul acesta?”, a spus Oana Șerban, doctor în filosofie, la Aleph News.

Mesajul lui Clotilde Armand

„Fostul Hotel Dunărea a devenit cartea de vizită a Capitalei fiind situat lângă Gara de Nord. Am însă o veste bună. Așa cum am promis, pentru mine și echipa mea, reabilitarea și punerea în valoare a clădirilor emblematice și de patrimoniu din Sectorul 1 sunt o prioritate. Astăzi vă anunț că am făcut un pas important pentru reabilitarea fostului Hotel Dunărea, de lângă Gara de Nord. La finalul anului trecut am semnat contractul de realizare a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru acest obiectiv de investiții. Imobilul de lângă Gara de Nord a fost construit în perioada 1934-1940, însă a fost grav afectat de cutremurul din 1977. Clădirea are 70 de camere dispuse pe 7 etaje cu o suprafață de aproximativ 2.750 metri pătrați, în timp ce terenul are o suprafață de 493 de metri pătrați. Vrem să facem o reconversie funcțională a acestui imobil și să-l transformăm în Centrul Cultural al Sectorului 1. Vom amenaja un spațiu dedicat artiștilor, unde vom crea spații expoziționale. După cum știți, Hotelul Dunărea se află în acest moment în proprietate privată, dar noi vrem să-l transformăm într-un obiectiv de utilitate publică și să-l redăm comunității locale”, a scris Clotilde Armand.

Citește și