• Sara Sidner are cancer mamar în stadiul 3.
  • Prezentatoarea CNN spune că „îi mulțumește cancerului că a ales-o”.
  • Momentul difuzat pe CNN s-a viralizat pe rețelele sociale.

Un moment emoționant difuzat la CNN în direct s-a viralizat pe TikTok.

Sara Sidner, prezentatoare CNN, a dezvăluit că are cancer.

Iată mesajul ei:

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Pe măsură ce jurnalul nostru de știri ajunge la final, vreau să închei într-o notă ceva mai personală.

Vreau să vă cer un mare favor, pentru început: Gândiți-vă pentru câteva secunde la opt femei pe care le cunoașteți și le iubiți din viața voastră. Doar opt, numărați-le pe degete. Statisticile arată că una din ele are sau va avea cancer de sân. Eu sunt acea una din opt din grupul meu de prieteni. N-am fost bolnavă nicio zi în viața mea, nu fumez, beau rar, n-am un istoric familial.

Și iată-mă aici, cu cancer de sân în stadiul 3. E greu să o zici cu voce tare. Sunt în a doua lună de chimioterapie, și voi face radioterapie și o dublă masectomie.

Stadiul 3 nu mai reprezintă o sentință la moarte pentru marea majoritate a femeilor. Dar iată realitatea care mi-a dat fiori când am început să mă informez mai mult despre cancerul mamar – ceva ce nu știam, înainte de acest diagnostic. Dacă se întâmplă să fii o femeie de culoare, ai cu 41% mai multe șanse să mori de cancerul mamar decât femeile albe. 41%.

Deci, tuturor surorilor mele, de culoare și albe, și mulatre, vă rog, mergeți la mamografie în fiecare an! Făceți-vă testele individuale. Încercați să-l depistați mai repede decât mine.

Iată totuși ceva ce n-aș fi crezut că mi se va întâmpla: I-am mulțumit cancerului că m-a ales. Am învățat că, indiferent de iadul prin care trecem în timpul vieții, eu încă iubesc la nebunie viața, și pur și simplu să fiu în viață…se simte foarte diferit pentru mine acum. Sunt mai fericită pentru că nu mă mai stresează tâmpeniile care mă stresau. Iar acum, fiecare zi în care respir și pot să mă bucur că încă sunt aici – cu voi – cu colegii, cu familia, și pot iubi, și pot plânge, pot râde și pot spera – dragi prieteni, este suficient”.

Citește și