• Autorităţile ruse au suspendat lansarea în cinematografe a unui film iranian, selecţionat la Festivalul de la Cannes în 2022.
  • ,,Holy Spider” este inspirat de povestea adevărată a unui veteran al războiului Iran-Irak care a ucis 16 prostituate la începutul lui 2000 la Mashad.
  • Filmul a fost lansat în cinema în Rusia pe 11 mai.

Autorităţile ruse au suspendat lansarea în cinematografe a unui film iranian, selecţionat la Festivalul de la Cannes în 2022, care urmăreşte un ucigaş în serie ce are drept ţinte prostituate, a declarat marţi distribuitorul lungmetrajului, scrie Le Figaro.

,,Holy Spider” , realizat de cineastul danezo-iranian Ali Abbasi, este inspirat de povestea adevărată a unui veteran al războiului Iran-Irak care a ucis 16 prostituate la începutul lui 2000 la Mashad, unul dintre principalele oraşe sfinte din islamul şiit.

Filmul a fost lansat în cinema în Rusia pe 11 mai, dar Ministerul Culturii i-a retras permisiunea de a fi distribuit la mai puţin de o săptămână de la premieră. 

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Difuzarea a fost anulată ,,din cauza prezenţei în film” a elementelor pentru care aceasta este interzisă prin lege în Federaţia rusă, a indicat Ministerul fără a face alte precizări. 

,,Din păcate, este adevărat” , a declarat Anastasiya Kruglyakova, o reprezentantă a distribuitorului Exponenta Film.

În 2022, actriţa Zar Amir Ebrahimi a primit premiul de interpretare la Festivalul de Film de la Cannes pentru rolul din ,,Holy Spider” , unde joacă rolul unei jurnaliste care investighează uciderea lucrătoarelor sexuale. Iranul a protestat în Franţa după ce filmul a fost selectat în competiţia oficială de la Cannes, considerând decizia „greşită şi total politică” .

Regizorul Ali Abbasi nu a avut permisiunea de a filma în Iran şi a trebuit să aleagă Iordania.

Cenzura din Rusia în legătură cu filmul ,,Holy Spider” vine în timp ce Rusia şi Iranul încearcă să-şi consolideze legăturile pentru a elibera Moscova din izolarea ei de la invazia Ucrainei la începutul anului 2022.

Citește și

Elon Musk condamnă munca la distanță. CEO-ul Tesla spune că nu este vorba doar de productivitate: „Este greșită din punct de vedere moral”

Marele Premiu de Formula 1 de la Imola a fost anulat din cauza inundațiilor din nordul Italiei

Khloé Kardashian împărtășește un moment amuzant dintre ea și sora ei, Kourtney