• Autorităţile ruse au suspendat lansarea în cinematografe a unui film iranian, selecţionat la Festivalul de la Cannes în 2022.
  • ,,Holy Spider” este inspirat de povestea adevărată a unui veteran al războiului Iran-Irak care a ucis 16 prostituate la începutul lui 2000 la Mashad.
  • Filmul a fost lansat în cinema în Rusia pe 11 mai.

Autorităţile ruse au suspendat lansarea în cinematografe a unui film iranian, selecţionat la Festivalul de la Cannes în 2022, care urmăreşte un ucigaş în serie ce are drept ţinte prostituate, a declarat marţi distribuitorul lungmetrajului, scrie Le Figaro.

,,Holy Spider” , realizat de cineastul danezo-iranian Ali Abbasi, este inspirat de povestea adevărată a unui veteran al războiului Iran-Irak care a ucis 16 prostituate la începutul lui 2000 la Mashad, unul dintre principalele oraşe sfinte din islamul şiit.

Filmul a fost lansat în cinema în Rusia pe 11 mai, dar Ministerul Culturii i-a retras permisiunea de a fi distribuit la mai puţin de o săptămână de la premieră. 

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Difuzarea a fost anulată ,,din cauza prezenţei în film” a elementelor pentru care aceasta este interzisă prin lege în Federaţia rusă, a indicat Ministerul fără a face alte precizări. 

,,Din păcate, este adevărat” , a declarat Anastasiya Kruglyakova, o reprezentantă a distribuitorului Exponenta Film.

În 2022, actriţa Zar Amir Ebrahimi a primit premiul de interpretare la Festivalul de Film de la Cannes pentru rolul din ,,Holy Spider” , unde joacă rolul unei jurnaliste care investighează uciderea lucrătoarelor sexuale. Iranul a protestat în Franţa după ce filmul a fost selectat în competiţia oficială de la Cannes, considerând decizia „greşită şi total politică” .

Regizorul Ali Abbasi nu a avut permisiunea de a filma în Iran şi a trebuit să aleagă Iordania.

Cenzura din Rusia în legătură cu filmul ,,Holy Spider” vine în timp ce Rusia şi Iranul încearcă să-şi consolideze legăturile pentru a elibera Moscova din izolarea ei de la invazia Ucrainei la începutul anului 2022.

Citește și

Elon Musk condamnă munca la distanță. CEO-ul Tesla spune că nu este vorba doar de productivitate: „Este greșită din punct de vedere moral”

Marele Premiu de Formula 1 de la Imola a fost anulat din cauza inundațiilor din nordul Italiei

Khloé Kardashian împărtășește un moment amuzant dintre ea și sora ei, Kourtney