• Profesoara Jenna Barbee este investigată de Departamentul de Educație din Florida pentru că a prezentat filmul de animație Disney „Strange World”, în care apare un personaj homosexual, elevilor săi.
  • Barbee a obținut autorizații semnate de părinți, care să permită vizionarea filmului de către elevi, dar unul dintre părinți a raportat situația Departamentului de Stat pentru Educație.
  • Filmul „Strange World” este primul desen Disney care a inclus un personaj gay.

O profesoară a unei clase de-a cincea a declarat că este investigată de Departamentul de Educație din Florida după ce le-a arătat elevilor săi filmul de animație Disney, „Strange World” în care apare un personaj homosexual.

Jenna Barbee, profesoară la școala Winding Waters K-8 din comitatul Hernando, și-a spus povestea într-o postare pe TikTok.

„Eu sunt profesoara care este investigată de Departamentul de Educație din Florida pentru îndoctrinare, pentru că a prezentat un film Disney”, a spus ea.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Barbee a spus că a avut în prealabil autorizații semnate de toți părinții, care să le permită elevilor să vizioneze un film clasificat PG. Unul dintre aceștia a raportat-o, însă, Departamentului de Stat pentru Educație.

Conform unui purtător de cuvânt al școlilor din Hernando County, un părinte care este și membru al consiliului de administrație al districtului școlar s-a plâns directorului cu privire la proiecția filmului „Strange World” în clasă, susținând că acesta nu era adecvat pentru elevi. Karen Jordan, purtătorul de cuvânt al școlilor din Hernando County, a furnizat CNN o copie a anunțului emis de districtul școlar către părinți.

Anunțul emis de districtul școlar informează părinții că filmul Disney „Strange World” a fost proiectat în clasa copilului lor, iar în ciuda faptului că nu reprezintă povestea principală a filmului, unele părți ale poveștii implică un personaj masculin care își exprimă sentimentele față de un alt personaj masculin. În urma plângerii, districtul școlar a decis că în viitor filmul nu va mai fi difuzat în școli. Administrarea școlii și Departamentul de Standarde Profesionale al districtului analizează în prezent situația și vor decide dacă trebuie luate și alte măsuri corective.

Un membru al consiliului de administrație al districtului școlar din Hernando County, Florida, a reclamat proiecția filmului „Strange World” în clasă, în conformitate cu o legislație controversată semnată de guvernatorul Ron DeSantis anul trecut. Această lege interzice anumite instrucțiuni legate de orientarea sexuală și identitatea de gen în școli. Susținătorii legii, inclusiv DeSantis, au argumentat că aceasta protejează „drepturile părintești”, în timp ce opozanții au criticat-o și au numit-o peiorativ „Don’t Say Gay”, afirmând că are scopul de a elimina persoanele LGBTQ din mediul școlar.

„Strange World”e primul desen Disney, care include un personaj gay

Animația „Strange World”, lansată anul trecut, a urmat povestea unei familii de exploratori și a avut în distribuție actori precum Jake Gyllenhaal, Dennis Quaid și Lucy Liu care și-au împrumutat vocile personajelor. Un aspect remarcabil al acestui film a fost includerea primului personaj gay din istoria Disney, interpretat vocal de către comedianul Jaboukie Young-White.

Citește și:

Johnny Deep a fost aplaudat timp de 7 minute pentru filmul de revenire „Jeanne du Barry” la Cannes

Tom Hanks vorbește despre cum poate apărea în filme chiar și după moarte

Jamie și Corinne Foxx sunt gazdele emisiunii TV „We are family”