• În acest restaurant Regele Henric al III-lea a luat o furculiță pentru prima dată și a popularizat utilizarea acesteia în Franța.
  • Restaurantul are vedere la râul Sena și la Catedrala Notre Dame și este adesea descris drept „cel mai vechi restaurant din Paris”.
  • Când restaurantul s-a redeschis în august 2023, după o renovare de 15 luni, a provocat o agitație majoră în rândul pasionaților gastronomici.

Mitologia din jurul unuia dintre cele mai faimoase restaurante din Paris, La Tour d’Argent, este legendară. Restaurantul din arondismentul 5 are vedere la râul Sena și la Catedrala Notre Dame și este adesea descris drept „cel mai vechi restaurant din Paris”, cu o istorie care datează din 1582. Este renumit pentru felul său de mâncare de rață, care este pregătit teatral în sala de mese și pivnița sa de 300.000 de sticle.

Reputația sa a atras o listă lungă de meseni puternici și influenți de-a lungul istoriei, inclusiv Regina Elisabeta a II-a, Theodore Roosevelt și John F Kennedy, precum și Charlie Chaplin, Salvador Dalí, Brad Pitt și Angelina Jolie. Filmul de animație Pixar din 2007 Ratatouille a fost, de asemenea, inspirat parțial de La Tour d’Argent.

Așa că, când restaurantul s-a redeschis în august 2023, după o renovare de 15 luni, a provocat o agitație majoră în rândul pasionaților gastronomici ai orașului, cei mai mulți dintre ei au scris numai de bine despre renașterea sa, care include acum un bar la parter, o suită de hotel de lux, pe acoperiș. terasa si o bucatarie deschisa in sala de mese.

Recomandări

JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
ÎȚI INTRĂ LA SUFLET
APPLE, ÎN DISCUȚII CU OPENAI
AU GĂSIT CHEIA SUCCESULUI

Dar prezintă, de asemenea, o oportunitate reînnoită de a reexamina o parte din tradițiile asociate cu restaurantul, pe care rapoartele din presă le-au repetat fără contestare de zeci de ani – spre mânia și indignarea unor istorici ai alimentației.

Ultima dată când La Tour d’Argent s-a închis pentru renovare a fost în 1936, când proprietarul de atunci, André Terrail, a mutat restaurantul de la parter la etajul șase al clădirii de pe Quai de la Tournelle, unde ferestre panoramice, din podea până în tavan, ofereau vederi minunate ale orasului. Peste 85 de ani mai târziu, nepotul său, pe nume și André, a condus un nou capitol în moștenirea îndelungată și istorică a restaurantului.

„Obiectivul nostru numărul unu este să extindem experiența Tour d’Argent”, a spus tânărul Terrail într-un interviu în noul Bar des Maillets d’Argent al restaurantului, un bar de coniac cu tematică polo în onoarea tatălui său și predecesorului său Claude, care a fost căpitanul echipei de polo din Paris.

Citește și