• Fiii regelui Charles și soțiile lor s-au plimbat în fața castelului Windsor, la două zile după moartea reginei Elisabeta a II-a.
  • Pe 10 septembrie, prințul William și Kate Middleton au mers alături de ducele și ducesa de Sussex la plimbare.
  • Comentatorul regal Robert Jobson a afirmat că sursele i-au spus că, deși cei patru păreau prietenoși în acea zi, nu a fost așa.

Prințesa de Wales ar fi considerat că plimbarea alături de prințul Harry și Meghan Markle, în urma morții reginei Elisabeta a II-a, a fost unul dintre cele mai grele lucruri pe care a trebuit să le facă vreodată”, susține un comentator regal, susține The Independent. Pe 10 septembrie, prințul William și Kate Middleton au mers alături de ducele și ducesa de Sussex, salutând binevoitorii în apropierea castelului Windsor, cu nouă zile înainte de funeraliile reginei.

Fotografiile celor patru, îmbrăcați în ținută de doliu, au ținut rapid prima pagină a ziarelor la momentul respectiv, în timp ce ducele și ducesa de Sussex se țineau de mână. Comentatorul regal Robert Jobson, autorul unei noi cărți intitulate Our King Charles III: The Man and the Monarch Revealed, a afirmat că sursele i-au spus că, deși cei patru păreau prietenoși în acea zi, nu a fost așa.

Jobson a spus că, potrivit surselor, imaginea de unitate a fost o iluzie”. Într-un extras din cartea publicată de MailOnline, el a scris: Catherine a recunoscut mai târziu unui membru senior al familiei regale că, așa de rău dispusă era între cele două cupluri, plimbarea comună a fost unul dintre cele mai grele lucruri pe care a trebuit să le facă vreodată”.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Plimbarea a avut loc cu câteva luni înainte de lansarea cărții de memorii a prințului Harry, Spare”, care a ajuns pe rafturile librăriilor în ianuarie. În carte, Harry a susținut că fratele său l-a atacat fizic odată și că l-a sfătuit să nu se căsătorească cu Meghan. Harry a mai susținut că au existat mai multe ocazii în care William și Kate au fost ostili față de soția sa.

Se crede că relația dintre Harry și William a fost tensionată după ce ducele de Sussex a decis să se retragă oficial din funcțiile regale în 2020. Înaintea încoronării regelui Charles al III-lea, pe 6 mai, ducele și ducesa de Sussex au primit o invitație de la monarh pentru a participa la festivități. Cu toate acestea, dacă vor accepta sau nu, urmează să fie confirmat.

Citește și