• În forma sa actuală, calificările de vineri determină grila de start pentru cursa de sâmbătă.
  • Rezultatul sprintului stabilește apoi ordinea pentru Marele Premiu de duminică.
  • Schimbarea de format ar putea fi introdusă chiar la următoarea etapă de la Baku.

Max Verstappen a amenințat că va întoarce spatele Formulei 1 dacă șefii sportului vor continua cu planurile de a extinde numărul de evenimente de sprint, anunță The Independent. Formatul de curse scurtate a fost introdus pentru prima dată la trei runde în 2021 și a fost dublat la șase pentru acest an, iar prima din acest sezon va avea loc în Azerbaidjan la sfârșitul lunii.

În forma sa actuală, calificările de vineri determină grila de start pentru cursa de sâmbătă. Rezultatul sprintului stabilește apoi ordinea pentru Marele Premiu de duminică.

Însă, în programul de sâmbătă, o sesiune suplimentară de calificări ar putea stabili acum grila pentru sprint. Rezultatul calificărilor de vineri ar stabili apoi ordinea de start pentru evenimentul principal de duminică.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Schimbarea de format ar putea fi introdusă chiar la următoarea etapă de la Baku, o întâlnire informală a principalilor jucători din grilă urmând să aibă loc la Melbourne, înainte de Marele Premiu al Australiei de duminică. Max Verstappen, care pornește din pole position în Albert Park duminică, a declarat: Sper că nu vor fi prea multe schimbări, altfel nu voi mai fi prin preajmă prea mult timp. Nu sunt deloc un fan al acestui lucru. Când facem tot felul de lucruri de acest gen, weekendul devine foarte intens și facem deja multe curse. Dar nu este modul corect de a proceda.

Înțeleg că vor să facă fiecare zi pe circuit să fie interesantă, dar ar trebui să reducă weekendul și să concureze doar sâmbătă și duminică și să facă acele două zile interesante. Ne îndreptăm spre sezoane în care am putea avea 24 sau 25 de curse și dacă apoi începi să adaugi mai multe, pentru mine nu merită. Nu mă voi bucura de asta, a continuat Verstappen.

Și chiar dacă schimbi formatul, nu cred că este în ADN-ul Formulei 1 să faci acest tip de curse de sprint. Formula 1 înseamnă să obții maximul în calificări și să ai o duminică uimitoare pe o distanță lungă de cursă. Acesta este ADN-ul sportului și nu înțeleg de ce trebuie să schimbăm asta, a încheiat jucătorul de Formula 1.

Citește și: