• Vicepreşedintele AJVPS Gorj cere pedepsirea celor vinovaţi.
  • Masculul „Tică” se afla pe apă în imediata apropiere a zonei unde femela lui cuibăreşte.
  • A fost transportat la un cabinet veterinar de către angajaţii AJVPS Gorj.

„Un grup de tineri fără pic de educaţie a aruncat cu pietre în pasarea simbol a oraşului Târgu Jiu… Masculul de lebădă „Tică”. Acesta se afla pe apă în imediata apropiere a zonei unde femela lui cuibăreşte. Avem aceste informaţii de la un martor care a văzut de la distanta. Sper şi cer ajutorul tuturor celor care deţin informaţii sau camere video si care pot ajuta la identificarea acestor derbedei. Incidentul a avut loc în cartierului Bicaz pe lacul de acumulare din zona Insuliţa”, spune Claudiu Fiu, pe pagina de Facebook.

Acesta spune că nu poate înţelege gestul tinerilor care au lovit lebăda şi precizează că masculul de lebădă a fost lovit grav la cap şi are probleme neurologice.

„Perechea de lebede are 12 ani de convieţuire, a trecut prin perioade dificile, si-au pierdut toţi puii în anul când lacul a fost golit. Femela a mai suferit un accident în linia de troleu, iar anul trecut i-au fost furaţi trei din cei şase boboci după primele zile de la eclozare. Acum, masculul este rănit foarte grav la cap şi are probleme neurologice. A fost transportat la un cabinet veterinar de către angajaţii AJVPS Gorj”, mai spune Fiu.

Recomandări

KENNEDY A VORBIT CU TRUMP
MESSI NU MAI JOACĂ ÎN MLS ALL-STAR GAME
TRUMP SCOATE COLȚII LA KAMALA
COLEGI DE APARTAMENT
CHEATLE RECUNOAȘTE EȘECUL
EPOCA ABUZURILOR PE INSTAGRAM

Vicepreşedintele AJVPS Gorj cere pedepsirea celor vinovaţi, care au aruncat cu pietre. El a postat pe pagina de Facebook imagini cu pasărea rănită.

„Sper să nu-l pierdem, altfel pierdem o pereche de păsări delicate care ne-au bucurat 12 ani cu frumuseţea şi gingăşia lor. Ruşine derbedeilor, ruşine părinţilor voştri, sper să fiţi identificaţi cât mai repede şi să plătiţi pentru faptă! Îmi doresc ca instituţiile de forţă măcar să încerce obţinerea informaţiilor necesare pedepsirii acestor neoameni”, a adăugat Claudiu Fiu.

Citește și: