• San Francisco, New York și Los Angeles sunt primele orașe pe care americanii vor să le părăsească, potrivit Redfin.
  • Alte orașe din top zece includ Washington, D.C., Chicago, Boston, Seattle și Denver.
  • Munca la distanță înseamnă că cei care își cumpără o locuință caută orașe mai accesibile.

San Francisco, New York și Los Angeles se află în fruntea listei orașelor pe care americanii vor să le părăsească, potrivit unui nou raport realizat de Redfin, scrie Business Insider. Lista companiei imobiliare a primelor zece zone metropolitane din care oamenii caută să se mute include cele mai mari orașe din țară, sugerând că mulți dintre ei caută să lase în urmă agitația – și taxele și costurile ridicate ale vieții – din cauza schimbărilor în ceea ce privește flexibilitatea muncii provocate de pandemie.

Centrele scumpe de locuri de muncă de coastă sunt de obicei în fruntea listei de locuri pe care oamenii le părăsesc”, a scris Redfin în raport. Această tendință a devenit mai pronunțată în ultimii ani deoarece munca la distanță le-a permis cumpărătorilor de locuințe să se mute în zone mai accesibile.”

Primele zece zone metropolitane din care americanii caută să se mute, potrivit Redfin, sunt următoarele:

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
  • San Francisco, California
  • New York City, New York
  • Los Angeles, California
  • Washington, D.C.
  • Chicago, Illinois
  • Boston, Massachusetts
  • Seattle, Washington
  • Denver, Colorado
  • Hartford, Connecticut
  • Portland, Oregon

Cele mai mari trei orașe din SUA figurează pe listă. Orașul New York, care se află pe locul al doilea pe lista Redfin, este cel mai populat oraș din SUA, cu aproximativ 8,5 milioane de locuitori în iulie 2021, conform estimărilor Biroului de recensământ al SUA. Următoarele cele mai mari orașe ale țării sunt Los Angeles, cu o populație estimată la 3,8 milioane de locuitori, și Chicago, cu 2,7 milioane de locuitori, conform datelor US Census Bureau.

În afară de Hartford, toate orașele de pe lista Redfin a zonelor metropolitane pe care locuitorii doresc cel mai mult să le părăsească au figurat pe lista celor mai populate 30 de orașe din iulie 2021, întocmită de Biroul de Recensământ al SUA.

Redfin și-a bazat concluziile pe numărul mai mare de utilizatori cu sediul în aceste zone care s-au uitat la anunțuri între decembrie și februarie pentru proprietăți dintr-o altă zonă decât numărul de persoane care doresc să se mute în acea zonă. Datele exclud anunțurile de închiriere și includ doar persoanele care caută să cumpere locuințe.

Datele recensământului arată că, deși populația Californiei continuă să crească în fiecare deceniu, rata de creștere a scăzut drastic, iar estimările mai recente sugerează că aceasta este în scădere de la începutul pandemiei. Între timp, populația orașului New York a scăzut constant din 2016.

Datele Redfin arată că, pentru persoanele din San Francisco care caută anunțuri în afara zonei metropolitane, Sacramento a fost cea mai populară alegere, în timp ce Seattle a fost cel mai căutat oraș în rândul persoanelor care doresc să părăsească complet California. Pentru persoanele care se gândesc să părăsească New York-ul, Miami a fost cel mai popular oraș, în timp ce pentru Los Angeles acesta a fost Las Vegas.

Citește și: