• Un bărbat care își renova bucătăria a descoperit în apartamentul său din York o pictură murală veche de 400 de ani de „importanță națională”.
  • Părți ale frizelor, care datează din jurul anului 1660, au fost găsite de către instalatori în apartamentul lui Luke Budworth din Micklegate, iar de atunci au fost descoperite în întregime.
  • Se crede că picturile sunt mai vechi decât clădirile și se bazează pe scene din cartea Embleme din 1635 scrisă de poetul Francis Quarles.


Un bărbat care își renova bucătăria a descoperit în apartamentul său din New York o pictură murală veche de 400 de ani de „importanță națională”, scrie The Guardian.

Părți ale frizelor, care datează din jurul anului 1660, au fost găsite anul trecut de către instalatorii de bucătării în apartamentul lui Luke Budworth din Micklegate, în centrul orașului York, iar de atunci au fost descoperite în întregime. Se crede că picturile sunt mai vechi decât clădirile de o parte și de alta a zidului și se bazează pe scene din cartea Embleme din 1635 scrisă de poetul Francis Quarles.

Budworth, propritarul apartamentului, cercetător în domeniul medical la Universitatea din Leeds, a declarat că este „o nebunie” că picturile se aflau acolo înainte de evenimente istorice precum Marele incendiu din Londra [din 1666].

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

El a declarat pentru agenția de știri SWNS: „Primii oameni care l-au găsit inițial au fost instalatorii care l-au văzut sub dulapul meu din bucătărie. „La început am crezut că este un tapet victorian vechi, dar curând am văzut că era desenat pe peretele clădirii de alături – deci este mai vechi decât clădirea în sine.” 

El a adăugat: „Am tipărit o versiune de înaltă rezoluție a lor și am pus replica deasupra pentru a le acoperi.”

Acesta își dorește ca o socitate să desfășoare proiecte de conservare ale picturii. „Sper, de asemenea, că acest lucru îi inspiră și pe alți oameni de pe Micklegate să înceapă să se uite mai atent la propriile case.” 

Citește și: