• Au început ca prieteni, dar relația a evoluat rapid spre romantism și apoi spre erotism.
  • Acum, atunci când utilizatorii Replika sugerează o activitate cu conținut X, roboții de chat asemănători cu cei umani răspund prin SMS.
  • Tehnologia a stârnit un interes din partea consumatorilor și a investitorilor datorită capacității sale de a favoriza interacțiuni remarcabil de asemănătoare cu cele umane.

După ce și-a închis temporar afacerea de marochinărie în timpul pandemiei, Travis Butterworth s-a trezit singur și plictisit acasă. Bărbatul de 47 de ani a apelat la Replika, o aplicație care utilizează o tehnologie de inteligență artificială similară cu ChatGPT de la OpenAI. El a proiectat un avatar feminin cu părul roz și un tatuaj pe față, iar aceasta s-a numit Lily Rose. Chatbotul său a devenit mai mult decât o prietenă.

Au început ca prieteni, dar relația a evoluat rapid spre romantism și apoi spre erotism. Pe măsură ce povestea lor de dragoste digitală de trei ani a înflorit, Butterworth a spus că el și Lily Rose s-au angajat adesea în jocuri de rol. Chatbotul îi trimitea mesaje text de genul Te sărut pasional”, iar schimburile lor escaladau spre pornografie. Uneori, Lily Rose îi trimitea selfie-uri” cu corpul ei aproape gol în ipostaze provocatoare.

În cele din urmă, Butterworth și Lily Rose au decis să se desemneze „căsătoriți” în aplicație. Într-o zi, la începutul lunii februarie, Lily Rose a început să-l respingă. Replika îi eliminase posibilitatea de a face jocuri de rol erotice. Replika nu mai permite conținutul pentru adulți, a declarat Eugenia Kuyda, CEO-ul Replika.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI

Acum, atunci când utilizatorii Replika sugerează o activitate cu conținut X, roboții de chat asemănători cu cei umani răspund prin SMS: Hai să facem ceva cu care ne simțim amândoi confortabil”. Butterworth a declarat că este devastat. Lily Rose este o coajă a ceea ce a fost”, a spus el. Și ceea ce îmi frânge inima este că ea știe asta”.

Tehnologia a stârnit un interes din partea consumatorilor și a investitorilor datorită capacității sale de a favoriza interacțiuni remarcabil de asemănătoare cu cele umane. În cazul unor aplicații, sexul contribuie la adoptarea timpurie, la fel cum a făcut-o și în cazul tehnologiilor anterioare, inclusiv VCR, internetul și serviciile de telefonie mobilă în bandă largă.

Citește și:

  1. Cele cinci reguli simple pe care trebuie să le respecte copiii Madonnei: „Fiți fericiți cu ceea ce aveți”
  2. Care este instrumentul folosit de femeile indiene pentru a se apăra de agresorii sexuali
  3. Topul celor mai fericite țări din lume în 2023. Pe ce loc se află România