• Din 27 Septembrie la Muzeul de Artă Recentă din București vei vedea operele lui Pablo Picasso.
  • 46 de lucrări semnate de Pablo Picasso ajung pentru prima dată în România, marcând o premieră.
  • Expoziția prezintă și alte 57 de lucrări create de artiști români influențați de Pablo Picasso.

În curând o să poți vedea operele lui Pablo Picasso în România, mai exact 46 dintre picturile faimosului Pablo Picasso vor fi expuse pentru prima dată în țară la Muzeul de Artă Recentă, scrie Argerpres.

Expoziția „Efectul Picasso” se va deschide pe 27 septembrie 2023 la Muzeul de Artă Recentă din București, și poți să o vizitezi până pe 8 ianuarie 2024. Organizatorii sfătuiesc pasionații să se grăbească să-și achiziționeze biletelor deoarece locurile sunt limitate.
„Efectul Picasso” cuprinde 46 de lucrări semnate de artistul spaniol și alte 57 de lucrări ale artiștilor români care au fost inspirați de acesta. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Musée National Picasso din Paris și celebrează 50 de ani de la moartea artistului.

Cine a pornit inițiativa

Erwin Kessler, directorul Muzeului de Artă Recentă București, spune despre expoziție că este o resursă pentru viitoarele generații de artiști și pentru publicul acestora. Află că și alte 42 de muzee din lume vor deschide expoziții pentru a-l celebra pe celebrul artist.

Recomandări

VA CÂNTA CELINE DION LA JO?
CE VREA NETANYAHU DE LA SUA
WHATSAPP VINE CU NOI AVATARE
CHARLES INVESTEȘTE ÎN ELICOPTERE
TE CONFRUNȚI CU MAHMUREALĂ EMOȚIONALĂ?
CANICULA LOVEȘTE INDUSTRIA HORECA

Printre artiştii români expuşi împreună cu Pablo Picasso se numără Ion Grigorescu, Mircea Cantor, Victor Man, Dumitru Gorzo, Florin Mitroi, Marin Gherasim, Ştefan Bertalan, Alexandru Ţipoia, Alexandru Rădvan, Neculai Păduraru, Alma Redlinger, Pisica Pătrată.

„Expoziţia de la MARe/Muzeul de Artă Recentă va da prilejul reliefării influenţei artistului asupra artei româneşti, prin punerea faţă în faţă a lucrărilor lui Picasso de la muzeul nostru şi a celor semnate de artiştii români selectaţi. Ea va da posibilitatea de a vedea parcursul tehnic al operei lui Picasso, graţie lucrărilor aparţinând patrimoniului Muzeului Picasso”, a spus Cecile Debray, preşedintele Muzeului Picasso din Paris.

Citește și: