• În Banat, Crișana ș în cea mai mare parte a Transilvaniei vor fi perioade de instabilitate atmosferică ce se manifestează prin averse torențiale și intensificări ale vântului.
  • În sudul României, inclusiv în București, se anunță cod galben de caniculă în acest weekend.
  • Sambătă se anunță temperaturi maxime de 39 °C în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și municipiul București.

Meteorologii au emis o atenționare de cod galben de instabilitate atmosferică pentru acest weekend în aproximativ 3 sferturi din țară, iar partea sudică a României, inclusiv municipiul București, a primit atenționare de caniculă, scrie ANM.

În perioada 22 iulie începând cu ora 19:00 și 23 iulie până la ora 10:00 vor fi perioade de instabilitate atmosferică, care se va manifesta prin vijelii, grindină, descărcări electrice, averse torențiale și intensificări ale vântului în Banat, Crișana, Transilvania, Moldova, Oltenia și Muntenia.

Cum a fi vremea în București

Meteorologii spun că, în după-amiaza zilei de sâmbătă, manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala, pentru intervale scurte de timp, şi pe arii restrânse, în special la munte şi în sud-estul teritoriului.

Recomandări

CORTEGIUL LUI RAISI A AJUNS ÎN TEHERAN
SPUNEM ADIO ZBORURILOR LOW COST?
ȘICANELE DINTRE BIDEN ȘI TRUMP CONTINUĂ
MERGI ÎN TURCIA FĂRĂ VIZĂ
IOHANNIS VORBEȘTE CU ZELENSKI
CE FACE UN LIDER BUN?

Codul galben pentru caniculă și disconfort termin rămâne valabil pe parcursul weekendului pentru județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași și municipiul București, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 39°C.

Citește și: