• O nouă companie aerospațială construiește o rachetă care ar putea înjumătăți timpul de călătorie spre Marte.
  • Elon Musk a susținut anterior această tehnologie și a spus că oamenii vor ajunge pe Marte până în 2050.
  • Pulsar Fusion, compania rivală, speră să aibă o rachetă funcțională până la sfârșitul deceniului.

Compania aerospațială Pulsar Fusion, cu sediul în Marea Britanie, lucrează la construirea unei rachete alimentate prin fuziune nucleară care ar putea atinge viteze de 804.672 kilometri pe oră, astfel SpaceX și Elon Musk ar putea râmâne în urmă, scrie Business Insider.

Această nouă rachetă de la Pulsar Fusion este atât de rapidă încât ar putea reduce la jumătate timpul de călătorie spre Marte, iar oamenii ar putea ajunge pe planeta roșie în câteva săptămâni în loc de luni.

Cercetările recente au concluzionat că o călătorie pe Marte ar fi destul de sigură dacă aceștia se întorc acasă în mai puțin de patru ani și nu petrec prea mult timp expuși la radiații și la lipsa gravitației.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Cu tehnologia actuală, NASA estimează că ar fi nevoie de șapte luni pentru a ajunge pe Marte, astfel încât aproximativ 30% din timpul total al călătoriei „sigure” ar fi pierdut în tranzit. Reduceți timpul de călătorie la jumătate, iar oamenii ar avea mult mai mult timp pentru a face teste și a sta pe suprafața lui Marte.

Elon Musk a vrut să folosească energia nucleară

Chiar și Elon Musk și-a exprimat interesul față de potențialul rachetelor cu energie nucleară. Ca răspuns la un articol despre folosirea rachetelor nucleare pentru a ajunge pe Marte în 100 de zile, el a spus că este ceva ce NASA ar trebui să exploreze, numind-o o „idee grozavă”.

„Omenirea are o nevoie uriașă de propulsie mai rapidă în economia noastră spațială care este în creștere, iar fuziunea oferă o putere de 1.000 de ori mai mare decât cea a propulsoarelor ionice convenționale folosite în prezent pe orbită”, a declarat Richard Dinan, directorul executiv al Pulsar Fusion, într-o declarație. „Dacă oamenii pot realiza fuziunea pentru energie, atunci propulsia prin fuziune în spațiu este inevitabilă.”

La începutul acestui an, Elon Musk a declarat că este „foarte probabil” ca oamenii să viziteze Marte în 10 ani, iar el speră să colonizeze planeta până în 2050. Pulsar Fusion dorește să aibă un test de lansare a unei rachete spre sfârșitul acestui deceniu.

Citește și: