• Crucea Țării Galilor va fi dusă luna viitoare în Westminster Abbey, conținând două cioburi din Adevărata Cruce dăruite regelui Charles al III-lea de Papa Francisc.
  • Micile fragmente au fost încorporate în Crucea Țării Galilor, care va fi văzută de milioane de oameni.
  • La întoarcere, crucea va fi împărțită între bisericile anglicane și catolice din Țara Galilor.

Procesiunea de încoronare a Regelui Charles al III-lea va fi condusă de o cruce care include relicve religioase dăruite monarhului de către Papa Francisc, scrie The Independent. Două cioburi din Adevărata Cruce – despre care se spune că este crucea folosită la răstignirea lui Iisus Hristos – au fost dăruite regelui de Papa Francisc pentru a marca încoronarea.

Micile fragmente au fost încorporate în Crucea Țării Galilor, care va fi văzută de milioane de oameni când va fi transportată în Westminster Abbey pe 6 mai. Ambele piese au formă de cruci, una având dimensiunea de 1 cm, iar cealaltă de 5 mm, și sunt așezate în crucea mai mare de argint în spatele unei pietre prețioase de cristal, astfel încât să poată fi văzute doar de aproape.

Crucea Țării Galilor, care este un dar al Regelui către Biserica din Țara Galilor pentru a-și sărbători centenarul, va fi binecuvântată de Arhiepiscopul Țării Galilor, Andrew John, într-o slujbă la Biserica Sfânta Treime, Llandudno, Țara Galilor de Nord, miercuri. La întoarcere, crucea va fi împărțită între bisericile anglicane și catolice din Țara Galilor.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES

Fabricată din lingouri de argint reciclate, furnizate de Royal Mint din Llantrisant, Țara Galilor de Sud, crucea include, de asemenea, un arbore din cherestea galeză și un suport de ardezie galeză. Cuvintele din ultima predică a Sfântului David sunt înscrise pe spatele crucii în galeză, care scriu: „Byddwch lawen. Cadwch y ffydd. Gwnewch y Pethau Bychain”, tradus ca: „Fii bucuros. Păstrează credința. Fă lucrurile mărunte.”

Elementele de argint ale crucii poartă un semn distinctiv complet, inclusiv marca regală – un cap de leopard, care a fost aplicată de însuși regele Charles în noiembrie 2022, când a vizitat Centrul Goldsmiths din Londra.

Arhiepiscopul Andrew a spus: „Suntem onorați că Majestatea Sa, Regele Charles, a ales să marcheze centenarul nostru cu o cruce care este atât frumoasă, cât și simbolică. Designul său vorbește despre credința noastră creștină, moștenirea noastră, resursele noastre și angajamentul nostru față de sustenabilitate. De asemenea, suntem încântați că prima sa utilizare va fi pentru a ghida Majestățile Lor în Westminster Abbey la Serviciul de încoronare.”

Citește și