• Vaticanul a declarat că Papa a fost internat miercuri la spitalul din Roma pentru a fi tratat de bronșită.
  • Suveranul pontif va fi duminică în Piața Sf. Petru pentru Liturghia de Duminica Floriilor.
  • Papa Francisc s-a plâns de dificultăți de respirație înainte de a fi internat miercuri la spital pentru analize.

Papa Francisc a părăsit spitalul glumind, după un tratament pentru o infecție respiratorie. Suveranul pontif a fost internat miercuri la spitalul Gemelli din Roma pentru a fi tratat de bronșită. S-a așezat pe scaunul din față al unei mașini albe, făcând semn cu mâna unui grup de jurnaliști în afara spitalului, după ce a fost externat, scrie Sky News.

„Nu m-am speriat, sunt încă în viață”, a spus el într-o remarcă ușoară adresată reporterilor. Vaticanul a confirmat că Pontiful va fi Piața Sf. Petru pentru Liturghia de Duminica Floriilor pentru a marca începutul Săptămânii Mari.

Papa Francisc – căruia i s-a îndepărtat o parte dintr-un plămân în copilărie – s-a plâns de dificultăți de respirație înainte de a fi internat miercuri la spital pentru analize.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Testele au arătat o infecție respiratorie (exclusă infecția cu COVID-19) care va necesita câteva zile de terapie medicală”, se arată într-un comunicat.

Joi, purtătorul de cuvânt Matteo Bruni a declarat că Papa s-a odihnit bine peste noapte și că lucrează din camera sa de la spitalul Gemelli din Roma.

În timp ce se afla în spital, Papa Francisc a botezat un bebeluș în timpul unei vizite la o secție de oncologie pediatrică, unde le-a adus copiilor și mătănii, ouă de Paște de ciocolată și copii ale unei cărți italiene pentru copii despre Iisus.

Citește și: