• Sfânta Liturghie de Vigilia Pascală are loc în noaptea de Sâmbăta Mare
  • Vigilia Pascală este cea mai importantă liturghie din întregul an pentru catolici
  • În timpul liturghiei noii membri sunt primiți în Biserică prin sacramentul Botezului, al Confirmării și al Sfintei Împărtășanii
  • Paștele catolic e sărbătorit pe 31 martie, cu 5 săptămâni înaintea celui ortodox

Credincioşii catolici se pregătesc să primească Lumina Sfântă a lui Hristos în suflet. Astăzi are loc Sfânta Liturghie de Vigilia Pascală, în noaptea de Sâmbăta Mare. Este cea mai importantă liturghie din întregul an pentru catolici. În timpul acestei Liturghii, noii membri sunt primiți în Biserică prin sacramentul Botezului, al Confirmării și al Sfintei Împărtășanii.


Părintele Francisc Ungureanu de la Catedrala Romano-Catolică Sf. Iosif spune că este o sărbătoare care ne introduce în trupul mistic al lui Hristos, tocmai prin împărtășanie: „Vigilia Pascală pe care o celebrăm în această seară este cea care ne introduce in tonul acestei sarbatori, care e o sărbătoare de lumină, a Cuvântului care, întrupat fiind, ne mântuiește prin pătimirea, moartea și Învierea Sa, o sărbătoare care ne readuce aminte de Botezul nostru, o sărbătoare care ne introduce în trupul mistic al lui Hristos tocmai prin împărtășanie. Este binecuvântat focul, apoi lumânarea pascală, de la care sunt împărțite lumini tuturor oamenilor, din Biserică, din afara Bisericii, și de ce nu, și de acasă”.

Citește și

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN