• Arhiepiscopia Romano-Catolică București organizează evenimentul cultural-religios „Christus Resurrexit” pentru sărbătorirea Învierii Domnului Isus Cristos.
  • Programul muzical include lucrări de valoare semnate de compozitori de renume, oferind un tribut special lui Giacomo Puccini în Anul Puccini 2024.
  • Concertul aduce un mesaj puternic de solidaritate și speranță în fața conflictelor globale, fiind dedicat comemorării victimelor și sprijinirii celor afectați de războaie.

Arhiepiscopia Romano-Catolică București, în colaborare cu Secretariatul de Stat pentru Culte, va găzdui un eveniment remarcabil în Catedrala „Sfântul Iosif” din București în ziua de miercuri, 03 aprilie 2024, începând cu orele 20:30. Sub titlul „Christus Resurrexit – Concert Extraordinar de Paști”, acest eveniment cultural-religios se va desfășura pentru a celebra învierea Domnului Isus Cristos.

Concertul va oferi publicului un program muzical impresionant, inclusiv lucrări de mare valoare din repertoriul național și internațional, precum Messa di Gloria de G. Puccini și Concert de Înviere de G. Musicescu. Anul 2024 este marcat ca Anul Puccini, oferind astfel un tribut deosebit compozitorului italian Giacomo Puccini.

Orchestra Anima a Catedralei Sfântul Iosif, sub conducerea dirijorului principal Cătălin Toropoc, și Corul Catedralei Sfântul Iosif, sub îndrumarea dirijorului Andrei Stănculescu, vor completa atmosfera solemnă a sărbătorii pascale. Printre invitații speciali se numără soliști consacrați, precum Adrian Mărcan – bariton, de la Opera Națională București și Bogdan Zahariea – tenor, de la Opera Națională Română Timișoara.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
CE FACI IN WEEKEND LA PARIS?
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI

Evenimentul își propune să ofere un moment de bucurie și speranță în aceste timpuri dificile, marcate de conflicte și suferință, inclusiv în contextul războiului din Ucraina și a altor conflicte globale. Concertul va fi o ocazie pentru comemorarea victimelor și pentru transmisia mesajului de pace și speranță, reflectând în același timp prețuirea față de cei care se află în prima linie și compasiunea pentru cei care au suferit pierderi.

Intrarea la acest eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Citește și