• Greva scenariştilor de la Hollywood a afectat planurile organizatorilor galei Tony Awards.
  • Gala Tony Awards este cea mai importantă ceremonie de premiere dedicată producţiilor teatrale puse în scenă pe Broadway.
  • Vineri, presa a relatat că se aștepta ca organizatorii să țină un eveniment netelevizat sau să amâne ceremonia până la încheierea grevei.

Ceremonia de celebrare a celor mai bune piese de teatru ar fi trebuit să aibă loc pe 11 iunie, dar ar putea fi chiar amânată.

Ceremonia de decernare a premiilor Tony din 2023 nu va fi televizată așa cum era programată, pe fondul grevei continue a scenariștilor de la Hollywood – și ar putea fi chiar amânată.

Potrivit presei americane, organizatorii evenimentului anual au solicitat o derogare de la grevă din partea Writers Guild of America (WGA) pentru ca ceremonia anuală să se desfășoare conform planului.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Însă WGA a refuzat vineri să acorde această derogare, potrivit Evening Standard.

Peste 11.000 de membri ai sindicatului au încetat lucrul săptămâna trecută, după ce contractele lor au expirat.

Greva a determinat deja oprirea sau amânarea mai multor producții de la Hollywood, pe lângă faptul că a afectat evenimente precum MTV Movie and TV Awards.

Transmisiunea premiilor Tony a fost anulată

Sursa citată a precizat că, deși un scenariu pentru Tonys – care va avea loc pe 11 iunie – a fost finalizat, organizatorii au cerut ca spectacolul să fie scutit de acțiunea de protest.

Se pare că organizatorii au remarcat faptul că producțiile de pe Broadway aflate în dificultate depind de Tonys pentru expunere și că o astfel de acțiune s-ar dovedi dăunătoare din punct de vedere financiar.

Vineri, presa a relatat că se aștepta ca organizatorii să țină un eveniment netelevizat sau să amâne ceremonia până la încheierea grevei.

Sindicatul solicită, printre altele, un salariu minim mai mare, mai mulți scenariști pentru fiecare emisiune și mai puțină exclusivitate pentru proiecte unice – toate condițiile despre care spune că au fost diminuate în timpul boom-ului de conținut din era streaming-ului.

Actrița premiată cu Oscar Ariana DeBose ar urma să fie gazda ceremoniei Tonys 2023, la United Palace din New York.

O serie de vedete de profil înalt sunt nominalizate, printre care Jodie Comer, Samuel L Jackson și cântăreața și compozitoarea Sara Bareilles.

Citește și

VIDEO. Ed Sheeran obține cel mai bine vândut album al anului 2023, până în prezent, cu „Subtract”

„Arma mea este muzica”: După ce a fugit de război, o pianistă ucraineană cântă pe scena Eurovision

FOTO. Lily-Rose Depp și-a confirmat noua relație. Fiica lui Johnny Depp se întâlnește de câteva luni cu rapperul 070 Shake