• Ed Sheeran a debutat pe primul loc în clasamentul Official Albums Chart, cu cel de-al șaselea album de studio al său, „Subtract”.
  • Albumul a înregistrat o vânzare impresionantă de 76.000 de unități de clasament în prima săptămână, devenind cel mai rapid vândut al anului 2023, până în prezent.
  • Artistul britanic a compus albumul, în timp ce trecea printr-o perioadă dificilă, după ce soția sa a fost diagnosticată cu o tumoare, iar unul dintre prietenii săi apropiați a încetat din viață.

Ed Sheeran a obținut încă un succes cu cel de-al șaselea său album de studio, „Subtract”, care a debutat pe primul loc în clasamentul Official Albums Chart, relatează Daily Mail. Albumul solo a devenit cel mai rapid vândut album al anului 2023 până în prezent, înregistrând o vânzare impresionantă de 76.000 de unități de clasament în prima săptămână. 71% dintre vânzări au fost reprezentate de copii fizice, în timp ce 10% au fost descărcări digitale. De asemenea, „Subtract” a devenit cel mai bine vândut album de vinil al săptămânii.

Care este poveseta din spatele albumului?

În ultimul an, Ed Sheeran a trecut printr-o perioadă dificilă și a ales să-și transforme durerea în muzică. Artistul a compus albumul „Subtract” , în aceeași perioadă în care soția sa, Cherry Seaborn a fost diagnosticată cu o tumoare, în timp ce era însărcinată. În același timp, prietenul său apropiat, Jamal Edwards a încetat din viață. Totodată, artisul britanic a dus o bătălie pentru drepturile de autor asupra hitului său din 2017, „Shape Of You”. Ed a recunoscut că s-a folosit de album, pentru a-și canaliza emoșiile intense, pe care le-a simțit în această perioadă dificilă, descriind procesul de compunere a cântecelor drept „terapia” lui. 

În timpul unui spectacol organizat de Apple Music Live la Eventim Apollo din Londra, miercuri, cântărețul i-a dedicat două cântece regretatului său prieten Jamal, în timp ce a vorbit despre durerea sa și a dezvăluit: „Încă nu am trecut peste asta, nu vreau să trec”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Citește și: