• Designerul Bruce Oldfield a creat o rochie personalizată pentru Regina Camilla, în cadrul ceremoniei de încoronare, care a avut loc pe 6 mai.
  • Rochia este realizată din mărgele și broderii complicate, cu simboluri ale Commonwealth-ului și tributuri secrete, precum numele nepoților Reginei și cei doi câini Jack Russell Terriers ai Regelui Charles al III-lea.
  • Rochia va fi expusă la Palatul Buckingham în această vară, în cadrul deschiderii Camerelor de Stat, unde vizitatorii vor putea vedea de aproape această piesă uimitoare și vor afla mai multe despre istoria și semnificația ceremoniei de încoronare.

Designerul Bruce Oldfield a împărtășit detaliile rochiei pe pagina sa de Instagram și a dezvăluit că va fi disponibilă pentru vizionare în această vară, la Palatul Buckingham, potrivit Robb Report.

Rochia este concepută din mărgele și broderii complicate pe o suprapunere de tul de mătase. Aceasta include, de asemenea, simboluri ale Commonwealth-ului, precum un glob stilizat și o coroană, ca o aluzie la rolul Reginei ca șef al Commonwealth-ului. Rochia cu mâneci lungi și decolteu în V a inclus și alte câteva tributuri secrete. Numele celor cinci nepoți ai Reginei Camilla au fost cusute pe partea de jos a fustei, alături de numele celor doi copii ai ei, Laura și Tom.

Pe rochie sunt țesute, de asemenea, detalii precum cei doi câini Jack Russell Terriers ai Reginei, Beth și Bluebell, și la florile sălbatice abstracte întâlnite în mod obișnuit în peisajul britanic.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„Aceste piese, pe rochia propriu-zisă, aveau între 4 și 6 centimetri înălțime….detaliul este uimitor”, a scris Oldfield, pe pagina sa de Instagram.

Rochia de încoronare a reginei Camilla are și cifrul Majestății Sale în partea din față, format din inițialele sale sub o coroană. Această caracteristică a fost integrată în designul rochiei pentru a reflecta stilul și personalitatea Reginei, potrivit unui comunicat emis de Palatul Buckingham.

Bruce Oldfield, designerul care s-a ocupat de ținută „a dorit să creeze o rochie sofisticată și modernă care să pună în evidență personalitatea și stilul unic al Majestății Sale”, a declarat Palatul Buckingham într-un comunicat.

Rochia va fi expusă la Palatul Buckingham, în cadrul deschiderii din vară a Camerelor de Stat. Vizitatorii vor avea ocazia să vadă de aproape această piesă uimitoare și să afle mai multe despre istoria și semnificația ceremoniei de încoronare. Expoziția va fi deschisă pe data de 14 iulie, pentru prima dată de la moartea Reginei Elisabeta a II-a și se va încheia pe 24 septembrie.

Încoronarea Reginei Camilla a avut loc pe 6 mai, odată cu încoronarea soțului său, Regele Charles al III-lea. Ceremonia a reprezentat un moment istoric pentru familia regală, Camilla devenind prima Regină Consoartă din istoria Marii Britanii.

Citește și: