• Restaurantele, firmele de curierat, magazinele sau clinicile vor putea încasa plata prin noul dispozitiv.
  • Cu ajutorul acestui aparat, poți factura, vinde, verifica datele personale ale clientului, dar să și semnezi contracte.
  • Lansarea BlueCash aduce comercianților posibilitatea de a-și alege soluția de gestiune potrivită a afacerii lor.

Primul aparat care permite plata prin recunoaștere facială este disponibil acum și în România.
Așadar, restaurantele, firmele de curierat, magazinele sau clinicile vor putea încasa plata prin noul dispozitiv.

„Camera frontală este un element cu totul deosebit, deoarece este pentru prima dată când o astfel de funcționalitate este prezentă pe un dispozitiv de vânzare și este folosită pentru procesul de plată, nefiind nevoie de niciun alt echipament suplimentar”, spune Velin Ganev, CEO-ul companiei Danubius.

Cu ajutorul acestui aparat, poți factura, vinde, verifica datele personale ale clientului, dar să și semnezi contracte, a mai declarat CEO-ul companiei Danubius. „Începând de ieri, întreaga noastră rețea de distribuție din România are acces la device fără niciun fel de restricții. Începând de luni, oriunde în România, va fi disponibil prin distribuitorii noștri”.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Aparatul este prezent în 24 de locații din Timișoara, Arad și București, prin serviciile de telecomunicații oferite de Orange Business Services.

Aparatul oferă o siguranță sporită pentru utilizatori

„Punem la dispoziție un APN, adică o rețea privată care permife fiecărei funcționalități cu care acest dispozitiv vine să se desfășoare în condiții de maximă securitate, mai ales că securitatea datelor este crucială în tot acest proces, deoarece avem de-a face cu date bancare, dar și cu o serie de informații sensibile”, a spus Alexandru Nen, IoT Product Manager, Orange Business Service.

Lansarea BlueCash aduce comercianților posibilitatea de a-și alege soluția de gestiune potrivită a afacerii lor. Prima aplicație inclusă în marketplace-ul Danubius a fost SmartBill.

„Pentru IMM-urile românești cred și sper că va fi cu adevărat o schimbare. Gândiți-vă că acum este nevoie de o casă de marcat, genul de dispozitiv pe care niciun antreprenor vreodată nu și l-a dorit să îl achiziționeze, vorbim de un POS bancar și cu toatea astea vrei să ai și un software cu care să-ți conduci afacerea, să știi ce vinzi, să vinzi ușor, să ai niște rapoarte”, a spus Mircea Căpățînă, cofondator SmartBill.

Echipamentul BlueCash 50 conține casa de marcat, un terminal de plată care include casă de marcat, terminal de plată cu cardul bancar și numerar, smartphone cu sistem Android, imprimantă și cititor de coduri de bare și QR. Velin este CEO la firma care a creat conceptul dispozitivului, special pentru a fi aliniat la legislația din România.