• Prințul Harry a luat cuvântul la evenimentul care a marcat cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus.
  • Purtătorul de cuvânt al ducelui a declarat că „programul plin” al Regelui a împiedicat orice întâlnire.
  • De asemenea, nu se așteaptă ca Prințul Harry să se întâlnească cu Prințul sau Prințesa de Wales.

Ducele de Sussex a participat la o slujbă la Catedrala St Paul din Londra în timpul unei scurte vizite în Marea Britanie, scrie BBC.

Prințul Harry a luat cuvântul la evenimentul care a marcat cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus, competiția sportivă pentru bărbații și femeile rănite din armată pe care a contribuit la înființarea acesteia.

Între timp, Regele, al cărui tratament împotriva cancerului este în curs de desfășurare, s-a întâlnit cu membri ai publicului la o petrecere în grădină la Palatul Buckingham, la puțin peste trei kilometri distanță. Cei doi nu sunt programați să se vadă cât timp se află amândoi la Londra. Purtătorul de cuvânt al ducelui a declarat că „programul plin” al Regelui a împiedicat orice întâlnire.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?

O mulțime s-a adunat sub soarele din fața catedralei St Paul pentru a-l întâmpina pe Prințul Harry, motorul Jocurilor Invictus, care a zâmbit și a salutat de pe trepte la sosirea sa. Odată intrat înăuntru, el l-a salutat călduros pe unchiul său, contele Spencer, care stătea în spatele său în catedrală.

Luând cuvântul în biserica în care s-au căsătorit părinții săi, Prințul Harry a făcut o lectură biblică din Corinteni care a subliniat că diferiți oameni au diferite daruri și puncte forte. O altă lectură din Isaia a vorbit despre oprirea „arătării cu degetul, a vorbirii de rău”. A fost o slujbă foarte tradițională, cu imnuri, psalmi și lecturi biblice, sub candelabrele și frescele din cupola catedralei.

De asemenea, a avut loc o lectură emoționantă a unui poem despre impactul pozitiv al Jocurilor Invictus, citit de Michelle Turner, căpitanul echipei britanice la Sydney în 2018.

La plecare, prințul Harry a avut parte de o altă primire entuziastă din partea mulțimii de afară, care l-a aclamat în timp ce se îndepărta într-un Range Rover negru. El a fost implicat în bătălii juridice din cauza securității în timpul vizitelor în Marea Britanie, dar aici au existat rânduri de polițiști din City of London care l-au văzut plecând în siguranță.

Ducele, care locuiește acum în California, l-a văzut ultima dată pe Rege în persoană la scurt timp după ce acesta a anunțat în februarie că este tratat pentru o formă nespecificată de cancer. De atunci, Regele a revenit la unele îndatoriri publice, dar continuă să primească îngrijiri medicale.

De asemenea, nu se așteaptă ca Prințul Harry să se întâlnească cu Prințul sau Prințesa de Wales – care este, de asemenea, tratată pentru cancer – cât timp se află în Marea Britanie.

Marți, un purtător de cuvânt al ducelui a declarat: „Ca răspuns la numeroasele întrebări și la speculațiile continue cu privire la faptul dacă ducele se va întâlni sau nu cu tatăl său în timp ce se află în Marea Britanie în această săptămână, din păcate, acest lucru nu va fi posibil din cauza programului plin al Majestății Sale.

„Ducele, desigur, este înțelegător cu agenda de angajamente a tatălui său și cu diverse alte priorități și speră să îl vadă în curând”.

Prințul Harry nu este însoțit de Ducesa de Sussex pentru această vizită, dar soția sa este programată să se întâlnească cu el în Nigeria, unde urmează să călătorească după ce se va opri la Londra.

Cuplul a fost invitat de șeful Statului Major al apărării din Nigeria, după ce s-au cunoscut la Jocurile Invictus desfășurate anul trecut în Germania.

Citește și