• Mircea Penescu este medic şi muzician în Orchestra Medicilor.
  • Mircea Penescu spune că muzica poate fi o terapie pentru pacienți.

Cum mai rezistă medicii în perioada asta, după aproape 10 luni de pandemie? Iată o poveste fericită. Profesorul Mircea Penescu, șeful secției de Nefrologie de la Carol Davila, este un mare pasionat de muzică. E omul care conduce Orchestra Medicilor.

„Cred că în domeniul artelor şi în special muzica ar fi refugiul care să permită oamenilor care să străbată această perioadlă grea a pandemiei cu un oarecare echilibru. Atunci când vrei, îţi faci şi timp. Ceea ce stă la baza realizărilor şi concertelor noastre de succes sunt aceste repetiţii, cel puţin săptămânale”, a spus profesorul Mircea Penescu.

Mircea Penescu este medic şi muzician în Orchestra Medicilor. Muzica este o bună terapie pentru pacienţi, aşa cum spunea şi Aristotel. „Am ales medicina pentru că am înţeles că în paralel pot face muzică”, a declarat Mircea Penescu.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

A încercat să introducă meloterapia

După cum bine ştim, există oameni care pe langă meseria de bază au pasiuni. Puţini sunt cei care reuseşsc să facă o carieră din meserie, mai puţin cei care reusesc din ambele. Mircea Penescu a reuşit să le realizeze pe amandouă. Timp de 16 ani a fost directorul unui spital, perioadă în care a încercat să introducă meloterapia. Mai exact, muzică în surdină pentru pacienţi.

„Am avut şansa să mă nasc într-o familie care iubea muzica, cultiva muzica. Am luat lecţii de pian iniţial, apoi de vioară. Am început să apar în public încă de la 8-9 ani pe scenele Teatrului din Piteşti, a Școlii de Muzică din Piteşti. În liceu fiind am aflat că la Bucureşti există Orchestra Medicilor, care era foarte reputată, foarte apreciată. Unul din argumentele pentru care am ales medicina a fost şi faptul că am înţeles că în paralel puteam desfăşura o activitate muzicală.

Ceea ce stă la baza realizărilor şi concertelor noastre de succes sunt aceste repetiţii, cel puţin săptămânale. Cred că în domeniul artelor şi în special muzica ar fi refugiul care să permită oamenilor care să străbată această perioadlă grea a pandemiei cu un oarecare echilibru”, a adăugat medicul.