• Tabloul „Fetiţa cu fundiţă roz” al lui Nicolae Tonitza a fost vândut miercuri, în prima seară a Licitaţiei de Primăvară, organizată de Artmark.
  • Pictura a fost adjudecată cu 110.000 de euro, în prima seară a licitaţiei organizată de Artmark la aniversarea a 500 de sesiuni de vânzări.
  •  Al doilea lot cel mai bine vândut în cadrul licitaţie a fost tabloul „Elisabeta Doamna în biroul său” de Nicolae Grigorescu, cu 77.500 de euro.

Tabloul „Fetiţa cu fundiţă roz” de Nicolae Tonitza a fost adjudecat, miercuri seară, cu 110.000 de euro, în prima seară a Licitaţiei de Primăvară, organizată de Artmark la aniversarea a 500 de sesiuni de vânzări.

Licitația Artmark de Primăvară, ccel mai mare eveniment al pietei romanesti de arta din acest sezon, a iregistrat rezulatate impresionante si a confirmat interesul solid pentru arta românească importantă, un total de aproximativ un milion de euro si o rată de adjudecare de peste 85%.

Topul adjudecătorilor a fost condus de Nicolae Tonitza si Nicolae Grigorescu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Al doilea lot cel mai bine vândut în licitaţie a fost tabloul „Elisabeta Doamna în biroul său” de Nicolae Grigorescu, adjudecat la 77.500 de euro. 

Opera, care a avut un preţ de pornire de 40.000 de euro, provine din colecţia diplomatului Viorel Tilea, şi reprezintă varianta mai mică a operei finale, aflate în colecția familiei legate a României.

Alte două tablouri de Grigorescu, „Odihnă” şi „Întoarcerea de la câmp”, au fost vândute cu 50.000 de euro, respectiv 26.000 de euro. „Lumea Circului” , semnat tot de Nicolae Tonitza, pictat în 1925, evaluat între 90.000 şi 160.000 de euro, nu şi-a găsit cumpărător. 

Citește și: