• Pentru prima dată, povestea Dracula este interpretată doar de femei și persoane non-binare.
  • „Dracula: Mina’s Reckoning” a avut premiera pe 2 septembrie la Teatrul Național din Scoția.
  • Acum 126 de ani Bram Stoker a scris „Dracula”, fiind inspirat de Vlad Țepeș.
  • „Dracula: Mina’s Reckoning” se joacă în Scoția, dar și în Anglia, până pe 28 octombrie.

Dracula rămâne o inspirație pentru artiști. Acum 126 de ani Bram Stoker i-a dat naștere personajului într-un roman, inspirat și el la rândul său de Vlad Țepeș. Acum, Teatrul Național din Scoția a lansat un nou spectacol intitulat „Dracula”.

Spectacolul de teatru se numește „Dracula: Mina’s Reckoning”. Pentru prima dată povestea personajului emblematic este interpretată în întregime de actrițe de sex feminin și persoane non-binare. Textul a fost scris de o dramaturgă scoțiană și regie aparține tot unei femei.


Spectacolul a fost jucat în premieră pe 2 septembrie în Scoția la Teatrul Național. Dar reprezentanții o să mai aibă loc pe 28 octombrie, atât în Scoția cât și în Anglia. Prețul pentru un loc bun în sala este de 20 de lire sterline.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE

Acțiunea se desfășoară într-un spital de psihiatrie în 1897. Spectacolul se concentrează pe personajul Mina Murray, care in romanul original este logodnica lui Jonathan Harker, un avocat care vizitează castelul lui Dracula din Munții Carpați pentru a-l sfătui in legătură cu achiziționarea unei case din Anglia.

În spectacol, Cand Jonathan este vrăjit de vampir, Mina, interpretata de Danielle Jam este cea care trebuie sa-l salveze si sa se alăture vânătorii lui Dracula in Anglia. Mina se refugiază într-un spital de psihiatrie pentru a scapă de ororile pe care le-a trăit. Liz Kettle, Actrița care ii da viată lui Dracula spune că nu este protagonistul spectacolului, ci mai degrabă o fantoma care apare in fundal.

Citește și: