- Organizaţiile reprezentative ale tinerilor, studenţilor şi elevilor din România susţin acordarea dreptului de vot de la 16 ani.
- Consiliul Tineretului din România (CTR), Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) anunţă că susţin propunerea privind coborârea vârstei de vot la 16 ani.
Organizaţiile reprezentative ale tinerilor, studenţilor şi elevilor din România susţin acordarea dreptului de vot de la 16 ani.
Advertisment
Consiliul Tineretului din România (CTR), Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) anunţă că susţin propunerea privind coborârea vârstei de vot la 16 ani.
„Considerăm că aceasta reprezintă o măsură benefică, firească pentru o democraţie sănătoasă, precum o indică şi tendinţa celorlalte state europene, care va încuraja o participare mai numeroasă şi mai semnificativă a tinerilor din România la luarea unor decizii atât de importante, care îi vizează în mod direct”, anunţă tinerii.
Recomandări
În anul 2018 a fost realizată o consultare publică în România şi a rezultat faptul că 54% dintre tinerii români cred că măsura scăderii vârstei de la care se poate vota va avea un impact pozitiv asupra implicării adolescenţilor în problemele comunităţii.
De asemenea, scăderea vârstei minime de vot este o prioritate pentru statele europene, precum reiese din raportul Conferinţei Europene de Tineret care a avut loc anul acesta.
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a spus că este o prioritate reducerea la 16 ani a vârstei la care se va putea vota în România, aşa cum este tendinţa în multe ţări europene.
Partenerii noștri