• Publicația Best Life a alcătuit un top al celor mai frumoase cuvinte în engleză.
  • Lista conține 60 de cuvinte împărțite pe categorii diferite: natură, estetică.
  • O listă asemănătoare avem din Realitatea ilustrată în România anului 1933.

Sigur ai cuvinte preferate. Dar ai făcut vreodată un clasament? În primul rând este vorba despre ce îți place. Platforma Best Life s-a apucat să pună cap la cap un clasament al cuvintelor pe care jurnalistele lor le consideră cele mai frumoase. Shelly Vance, Amber Raiken și Carrie Weisman au ales 60 de cuvinte împărțite în categorii ce merg de la natură până la cuvinte frumoase cu sens negativ ori estetică.

Mai special o să-ți sune „ebullience” sau efervescență dacă vrei în română. Sigur, te gândești mai rar la acest cuvânt în legătură cu animăluțele simpatice care se agită prin reeluri, dar asta e situația în engleză. Din natură, „aurora” a ieșit cel mai bine. Iar dintre cuvintele frumoase care au sens negativ „incendiar” deschide lista.

„Realitatea Ilustrată” și-a pus cititorii să voteze în 1933 pe această temă. Pe primul loc a ieșit cuvântul „dor”, urmat de „doină” și de „mamă”. Alte vremuri, o să spui. Și o să-ți dau dreptate spunându-ți că în lista de acum un secol apărea și cuvântul „mioară”. Astăzi, dacă vei face acest exercițiu, o să descoperi că „tihnă” și „camuflaj” se clasează destul de sus în preferințe.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Citește și