- Ce tradiții interesante există în ajunul Anului Nou?
- Danezii își păstrează vechile farfurii pentru noaptea de Anul Nou și le sparg în ușa prietenilor înainte de miezul nopții.
- Olandezii, ca și japonezii alungă spiritele rele în timpul Anului Nou prin agățarea unei frânghii la ușă.
Odată cu apropierea Anului Nou, rafturile unor magazine sunt pline de lenjerie roșie. În prezent, acestea au devenit cele mai necesare articole, în special acolo unde se vând pijamale, lenjerie de corp și îmbrăcăminte pentru casă. Se crede că cei care poartă haine roșii în noaptea de Anul Nou vor avea noroc și își vor îndeplini toate dorințele. Acest obicei este răspândit atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților. Deși nu se știe cu exactitate de unde vine ideea pantalonilor roșii, există multe zvonuri.
Advertisment
Una dintre cele mai interesante este din America: în 1956, Henry George, care vindea lenjerie intimă, se afla în pragul falimentului. Având dificultăți financiare și dorind să-și vândă lenjeria intimă roșie nevândută, Henry face o mică cercetare pentru a ieși din gaura datoriilor. Henry a descoperit că femeile preferau culoarea roșie pentru lenjeria intimă și seturile de sutiene, dar preferau alb-negru atunci când cumpărau doar chiloți. Cu o săptămână înainte de Revelion, Henry le cere tuturor angajaților săi să le dea lenjerie roșie tuturor femeilor pe care le cunosc și să le spună că acest articol de îmbrăcăminte purtat în noaptea de Anul Nou aduce noroc. Povestea se răspândește în toată America. Henry nu numai că scapă de datorii, dar face și o avere din comenzile suplimentare. De atunci, legenda hainelor roșii a existat mereu.
Ce alte tradiții interesante există în ajunul Anului Nou?
Danezii își păstrează vechile farfurii pentru noaptea de Anul Nou și le sparg în ușa prietenilor înainte de miezul nopții. Este modul lor de a-și arăta dragostea, pe de o parte, și de a alunga ghinionul, pe de altă parte. În Marea Britanie, se crede că prima persoană care ajunge acasă la miezul nopții, în noaptea de Anul Nou, aduce noroc. Este minunat dacă acea persoană aduce și cadouri, cum ar fi bani sau dulciuri.
Recomandări
În Olanda, pomii de Crăciun sunt arși pe străzi. Acest lucru se face pentru a scăpa de fantomele anului precedent și pentru a întâmpina anul care vine. La fel ca olandezii, și japonezii alungă spiritele rele în timpul Anului Nou prin agățarea unei frânghii la ușă. Se crede că aduce noroc. Când ceasul bate ora 00:00, toți japonezii încep să râdă. Acest lucru face ca anul să fie plin de bucurie și de succes.
În Spania, cea mai importantă tradiție din ajunul Anului Nou este consumul de struguri. Înainte de miezul nopții, toată lumea pregătește 12 struguri și îi mănâncă exact la ora 00:00. În Germania, în ajunul Anului Nou, se aruncă plumb topit în apă rece și se încearcă să se prezică viitorul după forma acestuia. Nu îți amintește asta de tradiția noastră de a arunca un glonț? În ciuda scopurilor și timpurilor diferite, tradițiile societăților pot fi uneori similare. De asemenea, înainte de miezul nopții, germanii lasă câteva feluri de mâncare pe farfurie, ceea ce simbolizează prosperitatea.
Cubanezii se îmbracă cu haine noi în ajunul Anului Nou, iau o valiză goală și se plimbă prin casă. Se crede că acest lucru le va permite să călătorească mult în anul următor. Mexicanii poartă lenjerie intimă roșie pentru a asigura dragostea și căsătoria în noul an, iar lenjeria galbenă pentru a atrage banii.
În Elveția, Anul Nou este sărbătorit cu diverse costume de carnaval și ornamente pe cap care simbolizează spiritele bune și rele. Chinezii își curăță bine casele înainte de festival pentru a scăpa de ghinionul din anul precedent, cumpără diverse flori și plante pentru noroc și oferă bani copiilor în plicuri roșii.
Dar, în general, cel mai important scop al sărbătoririi Revelionului și a altor sărbători de acest gen este acela de a-i aduce pe cei dragi împreună în fericire, pace, sănătate și liniște.
Partenerii noștri