• Charles și Camilla vor parcurge doar 2 km înapoi în Gold State Coach după ceremonie.
  • Traseul a fost ales din motive practice, fiind o călătorie familiară, încercată și testată pentru multe ocazii regale.
  • Regina defunctă a călătorit în ambele sensuri în Gold State Coach pentru încoronarea sa din 1953.

Regele Charles și regina Camilla vor parcurge un traseu de procesiune mai scurt decât cel al regretatei Elisabeta a II-a și vor încălca tradiția, utilizând doar într-un singur sens – la întoarcere – trăsura de stat din aur, veche de 260 de ani, scrie The Independent.

Monarhul și Camilla au decis personal să facă drumul de 2 km dus-întors – cunoscut sub numele de Procesiunea Regelui – de la Palatul Buckingham în mai modernul și mai confortabilul Diamond Jubilee State Coach, care are amortizoare, încălzire și aer condiționat. Regele Charles și regina Camilla vor călători, însoțiți de escorta suverană a cavaleriei Casei Regale, pe The Mall prin Admiralty Arch, de-a lungul laturii sudice a Trafalgar Square, de-a lungul Whitehall și Parliament Street, înconjurând laturile de est și de sud ale Parliament Square până la Broad Sanctuary pentru a ajunge la Abbey.

Regina defunctă a călătorit în ambele sensuri în Gold State Coach pentru încoronarea sa din 1953, descriind în mod faimos experiența accidentată din trăsura. Procesiunea de dus a avut o lungime de 2,6 km, dar cea de întors a fost de 8 km, ducând-o pe Piccadilly, pe Oxford Street, Regent Street și Haymarket.
Procesiunea a durat două ore, a avut 16.000 de participanți și a fost concepută pentru a permite ca ea să fie văzută de cât mai mulți oameni posibil.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În schimb, Charles și Camilla vor parcurge doar 2 km înapoi în Gold State Coach după ceremonie, întorcându-se în timp ce vor saluta mulțimea, regele purtând Coroana Imperială de Stat.
Se înțelege că traseul a fost ales din motive practice, fiind o călătorie familiară, încercată și testată pentru multe ocazii regale.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat: Trăsurile alese reflectă procesiunea mai mică spre Abbey și procesiunea mai mare de întoarcere la Palatul Buckingham. Acestea au fost alegerea personală a Maiestăților Lor”.

Citește și