• Regele Charles și „Regina Camilla” au trimis invitațiile pentru incoronarea de pe 6 mai, care va avea loc la Westminster Abbey.
  • Prima imagine a invitației de încoronare arată utilizarea oficială a denumirii „Regina Camilla”, marcând tranziția de la titlul de „regina consort”.
  • Invitația cu ilustrații, trimisă la aproximativ 2.000 de invitați, este din partea „Regelui Charles al III-lea și a Reginei Camilla”.

Regele Charles și „Regina Camilla” au trimis invitațiile pentru încoronarea de pe 6 mai, care va avea loc la Westminster Abbey. Prima imagine a invitației de încoronare arată utilizarea oficială a denumirii „Regina Camilla”, marcând tranziția de la titlul de „regina consort”. Invitația cu ilustrații, trimisă la aproximativ 2.000 de invitați, este din partea „Regelui Carol al III-lea și a Reginei Camilla”, scrie BBC.

Invitația pentru încoronarea din 6 mai, tipărită pe hârtie reciclată, arată că încoronarea va marca o schimbare în ceea ce privește modul în care Camilla este numită. O sursă regală a sugerat că, în prima parte a noii sale domnii, ar fi avut sens să se folosească „Regina Consort”, ca o modalitate de a o deosebi de regină Elisabeta. Dar, de la încoronare, ar fi un „moment potrivit” pentru a se schimba oficial în „Regina Camilla”.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Ca urmare a anilor în care regele a militat pentru protecția mediului, ilustrația pentru invitația la încoronare folosește figura folclorică a „omului verde”, cu elemente realizate din frunze de iederă, păducel și stejar. Potrivit Palatului Buckingham, acesta este un simbol al primăverii și al renașterii care celebrează o nouă domnie. Designul realizat de ilustratorul Andrew Jamieson include, de asemenea, imagini ale lumii naturale, inclusiv flori sălbatice, păsări și insecte, precum și embleme naționale și heraldice.

Dar, în contextul apropierii încoronării, încă nu este clar dacă invitația pentru Prințul Harry și Meghan, Ducesa de Sussex, va fi acceptată. Un purtător de cuvânt al cuplului stabilit în California a declarat săptămâna aceasta că nu există nicio actualizare cu privire la participarea lor.

Roluri au fost atribuite copiilor prietenilor și rudelor, opt „paji de onoare” fiind anunțați că vor lua parte la ceremonie. Printre aceștia se numără Prințul George, fiul în vârstă de nouă ani al Prințului și Prințesei de Wales, și trei dintre nepoții Reginei Consort, Gus și Louis Lopes, Freddy Parker Bowles și strănepotul ei, Arthur Elliot.

Citește și: