• Filmul „Pinocchio”  al lui Guillermo del Toro a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Londra din această săptămână.
  • Debutul a fost atât un triumf pentru film, cât și o experiență unică la nivel personal.
  • Recenzile de la Festivalul de Film BFI de la Londra pentru „Pinocchio”  au fost extrem de pozitive.

După o fază de dezvoltare dificilă de 14 ani, regizorul mexican Guillermo del Toro a putut în sfârșit să prezinte publicului proiectul său de vis sâmbătă seară, când lungmetrajul „Pinocchio” a avut premiera mondială în cadrul Festivalului de Film BFI de la Londra, potrivit Variety.

Vorbind cu publicul înainte de premiera filmului, cineastul mexican a vorbit despre legătura sa cu povestea prezentată în film.

Am văzut filmul clasic când eram copil şi acesta fost un film care ne-a unit pe mine şi pe mama mea pentru toată viaţă. M-a impresionat, pentru că personajul Pinocchio vedea lumea aşa cum o vedeam şi eu.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Eram puţin cam furios atunci când oamenii îi cereau lui Pinocchio să fie mereu ascultător, aşadar am vrut să fac un film despre nesupunerea ca virtute şi să spun că nu trebuie să vă schimbaţi ca să fiţi iubiţi”.

Tânărul star al peliculei, actorul Gregory Mann, a spus că ziua de sâmbătă – care a coincis cu cea de-a 13-a aniversare a lui, o coincidenţă fericită ce i-a făcut pe spectatorii din sală să îi cânte în cor tradiţionalul „La mulţi ani!” – a fost „cea mai fericită zi” din viaţa lui.

În timp ce se afla pe scenă, Guillermo del Toro a vorbit şi despre pasiunea pe care el şi membrii echipei sale o au faţă de animaţie.

„Animaţia este o artă. Animaţia este film”

Toţi cei care se află aici consideră că animaţia nu este un gen cinematografic. Animaţia este o artă. Animaţia este film„.

Vizibil emoţionat, cineastul mexican şi-a luat la revedere de la public aducându-i un ultim omagiu mamei sale, care a murit cu o zi înainte de premiera mondială a acestei pelicule.

1.000 de zile pentru a crea „Pinocchio

Regizat în colaborare cu Mark Gustafson noul film „Pinocchio” a avut nevoie de 1.000 de zile pentru a putea fi produs, cu o echipă amplă de animatori care au lucrat neobosiţi pentru a aduce la viaţă viziunea ambiţioasă a regizorului Guillermo del Toro.

Eforturile lor au dat roade, deoarece publicul din impunătoarea Royal Festival Hall din Londra a râs în hohote la unele scene și și-a șters discret lacrimile de la alte scene.

Marioneta Pinocchio a fost şi ea adusă pe covorul roşu de la BFI London Film Festival. Ea a fost plasată pe un mic piedestal pentru a putea fi fotografiată de reporterii prezenţi la eveniment.

Salvat de Netflix, proiectul filmului regizat de Guillermo del Toro, inspirat din romanul „Aventurile lui Pinocchio” , scris de Carlo Collodi în 1883, plasează povestea celebrei marionete din lemn, care doreşte să devină un băiat adevărat, pe fundalul sumbru al Italiei fasciste conduse de Benito Mussolini.

Tânărul actor Gregory Mann asigură vocea personajului principal şi o pleiadă de vedere asigură vocile celorlalte personaje din peliculă – inclusiv Cate Blanchett, Christoph Waltz, Ewan McGregor, Tilda Swinton şi John Turturro.

Pinocchio al lui Guillermo del Toro ajunge în cinematografe luna viitoare

Pinocchio” , de Guillermo del Toro, este unul dintre numeroasele filme produse de Netflix ce vor fi prezentate la ediţia din acest an a festivalului londonez, care va include şi premiera mondială a filmului „My Father’s Dragon” , regizat de Nora Twomey.

Filmul „Pinocchio” , regizat de Guillermo del Toro, va avea premiera în SUA în noiembrie la AFI Fest, ce va fi urmată de o serie limitată de proiecţii în cinematografele nord-americane înainte de lansarea sa pe Netflix pe 9 decembrie.