• Sute de proprietari de câini Golden Retriever din 12 țări diferite au sărbătorit nașterea rasei, în Scoția.
  • Evenimentul a inclus prelegeri, seminarii și demonstrații cu animale.
  • Golden Retriever este una dintre cele mai populare rase de câini din lume.

Sute de proprietari de câini din rasa Golden Retriever s-au adunat în apropierea ruinelor castelului Guisachan din Scoția pentru a sărbători nașterea primului retriever, care a avut loc în acest loc acum 155 de ani. Prima generație de pui de Golden Retriever a fost crescută de Sir Dudley Marjoribanks, un aristocrat care dorea un câine de vânătoare potrivit pentru zona Scoției, scrie USA Today.

Sute de oameni au sărbătorit evenimentul la Castelul Guisachan, din Scoția

Proprietari din 12 țări diferite s-au adunat la ruinele castelului pentru a participa la evenimente care sărbătoresc nașterea rasei. Aceste evenimente au inclus prelegeri, seminarii și demonstrații cu animale. Scopul întâlnirii este păstrarea tradiției rasei Golden Retriever și protejarea calităților și temperamentului acestora în forma lor originală. Din cauza creșterii iresponsabile și a pandemiei de coronavirus, puritatea rasei a fost pusă în pericol.

Evenimentul a inclus o procesiune nocturnă care a culminat cu o plimbare de o milă până la castelul ruinat, unde câinii și stăpânii lor au fost întâmpinați cu sunete de cimpoi. Astfel de întâlniri au loc o dată la cinci ani, ultima având loc în 2018.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Cum a luat naștere rasa de câini Golden Retriever

Golden Retriever a apărut în 1868 ca rezultat al încrucișării între o specie de spaniel de apă, care acum este dispărută, și un retriever cu blană ondulată de culoare galbenă. Cei trei sau patru căței rezultați din această încrucișare au fost numiți Primrose, Cowslip și Crocus.

În 1913, rasa Golden Retriever a fost oficial recunoscută de către Kennel Club, cea mai mare organizație de formare a câinilor din Marea Britanie. Astăzi, Golden Retriever este una dintre cele mai populare rase de câini din lume, apreciați pentru aspectul lor impresionant, caracterul docil, inteligență și potrivirea pentru viața de familie. Unul dintre cei mai faimoși crescători ai rasei a fost Marjoriebanks, cunoscut și sub titlul de Lord Tweedmouth, un antreprenor și membru al parlamentului din Partidul Liberal.

Citește și: