• Cercetătorii de la Universitatea din Florida au descoperit că femeile care au băut zilnic două pahare de vin din struguri Muscadine fără alcool au avut o elasticitate mai mare a pielii și o retenție de apă mai mare în piele decât cele care au consumat
  • Este pentru prima dată când a fost analizat într-un studiu modul în care consumul de vin fără alcool poate afecta sănătatea pielii.
  • Vinul folosit pentru aceasta cercetare este alcatuit din strugurii de Muscatine.

Nu este nevoie să plângi din cauza îmbătrânirii pielii.

Un nou studiu a descoperit că un tip specific și neobișnuit de vin roșu poate face pielea unei persoane să pară mai tânără, scrie New York Post.

Cercetătorii de la Universitatea din Florida au descoperit că femeile care au băut zilnic două pahare de vin muscadină fără alcool au avut o elasticitate mai mare și o retenție de apă sporita în piele decât cele care au consumat o băutură placebo.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
CUM AR FI EUROPA FĂRĂ ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI

„Am folosit vin din struguri de Muscadine, dealcoolizat pentru că eram interesați de efectul compușilor bioactivi din vin, în special al polifenolilor, asupra sănătății pielii”, a spus doctorul Lindsey Christman, care a condus cercetarea cu Liwei Gu, doctor si profesor de chimie alimentară la UF, într-un comunicat de presă.

Pierderea elasticității este ceea ce face ca pielea să înceapă să se lase în procesul de îmbătrânire, în timp ce retenția de apă ajută la asigurarea unei bariere împotriva deteriorării.

Studiul este primul care a determinat modul în care consumul de vin fără alcool poate afecta sănătatea pielii într-un studiu clinic randomizat.

Oamenii de știință au descoperit 17 femei cu vârste cuprinse între 40 și 67 de ani și le-au repartizat aleatoriu să bea două pahare zilnic de vin muscadină dealcoolizat sau o băutură placebo care arăta și avea gust similar.

Strugurii de Muscadine sunt originari din sud-est și sunt în mod obișnuit folosiți pentru facerea vinului, deși este adesea menționat și ca un „super fruct” datorită nivelului ridicat de polifenoli – inclusiv antociani, quercetină și acid elagic – care pot ajuta la reducerea inflamației și stresul oxidativ.

„S-a descoperit că strugurii de muscadine au un profil polifenolic unic în comparație cu alte soiuri de vin roșu”, a spus Christman.

Băutura placebo nu a inclus polifenoli.

Vinul Muscadine ajuta în mod semnificativ elasticitatea pielii

Participanții au băut echivalentul a două pahare din băutura care le-au fost repartizată zilnic timp de șase săptămâni, apoi au luat o pauză de două săptămâni înainte de a schimba băutura opusă pentru încă șase săptămâni.

Condițiile pielii și indicatorii inflamației și stresul oxidativ au fost măsurați la începutul studiului, precum și la sfârșitul fiecărei perioade de șase săptămâni. Cercetătorii au descoperit că vinul Muscadine ajuta în mod semnificativ elasticitatea pielii, precum și pierderea de apă la suprafață.

„Studiul nostru sugerează că polifenolii din vinul muscadin au potențialul de a îmbunătăți condițiile pielii, în special elasticitatea și pierderea de apă transepidermică, la femeile de vârstă mijlocie și în vârstă”, a spus Christman.

Cu toate acestea, ei nu au descoperit că a existat vreun efect semnificativ asupra cantității de riduri de pe piele după studiu.

Și, deși au existat îmbunătățiri ale netezirii pielii și niveluri mai scăzute de inflamație și stres oxidativ pentru grupul care consumă vin Muscadine, diferența față de grupul care au băut băutura placebo nu a fost semnificativă în acești factori.

„Acest studiu încrucișat a demonstrat că șase săptămâni de consum de vin Muscadine dealcoolizat au dus la îmbunătățirea anumitor parametri ai pielii asociați cu îmbătrânirea, cum ar fi elasticitatea antebrațului și funcția de barieră a pielii de pe față, în comparație cu valoarea inițială și placebo”, a explicat Christman. „Acest lucru se datorează probabil scăderii inflamației și stresului oxidativ.”

Concluziile studiului au fost prezentate luni la Boston la Nutrition 2023, o reuniune anuală a Societății Americane pentru Nutriție. Cercetătorii cred că repetarea studiului cu un grup mai mare și mai divers de oameni ar fi un mare plus pentru a ajuta la consolidarea constatărilor.

Citește și:

Plagiat la Stanford. Rectorul universității demisionează după ce a publicat studii false

Depeche Mode cântă azi pe Arena Națională. Programul complet și regulile de acces anunțate de organizatori

David Popovici a obținut locul 4 în proba de 200 de metri liber la Campionatul Mondial de Natație