• Ziua internațională a cărții oferite în dar o marchezi pe 14 februarie.
  • Participi donând sau dăruind cărți, distribuind cărți celor care au nevoie.
  • Industria editorială a inventat cadourile așa cum te-ai obișnuit să le vezi împachetate.

De Ziua Îndrăgostiților sărbătorești și Cartea.

Este concurență între sărbătoarea iubirii și aniversarea cărții dăruite?

Ca și iubirea, cuvântul scris are puterea să schimbe vieți. Iar dăruirea unei cărți îți permite să ai în vedere sensuri și mesaje pe care le controlezi mai bine.  Știi că există și blind date cu o carte?

Sărbătoarea este destul de nouă. O are în spate pe bloggerul Amy Broadmoore care a colaborat cu Zoe Toft, pentru a lansa la nivel internațional această celebrare în 2012. De la an la an manifestarea s-a dezvoltat astfel că astăzi este marcată în 44 de țări din toate colțurile lumii.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Cum sărbătorești ziua cărții dăruite?

Poți să cauți hashtag-urile dedicate campaniei și să postezi folosindu-le. Mai exact, sărbătoarea îți dă ocazia să oferi celor care îți plac un volum pe care te gândești că îl vor aprecia ori ți-ar plăcea să știi ce cred. În plus, uite ce vrem să știi: felul în care primim astăzi cadourile, împachetate și legate cu fundă vine chiar de la obiceiul de a dărui cărți stabilit la începututul secolului XIX.

De fapt în 1820 editorii au început să vândă cărți-cadou, concepute special pentru a fi oferite și împachetate. Inițiativa a mers în paralel cu creșterea ratei de alfabetizare, astfel că în 1914, New York Times pune în paralel impactul războiului și puterea cărților: „Războiul nu e cel mai tare lucru din lume, n-are cum să distrugă Crăciunul, iar editorii sunt aici ca să-și facă treaba”.

Citește și: