• În 2020, retailerul online Elefant.ro a avut o creștere a afacerilor de +35%
  • Compania vizează listarea la bursă până la finalul anului 2021
  • Ion Sturza, proprietarul Elefant.ro, a investit 16 milioane de euro în acest business

Un câștigător al crizei: retailerul online Elefant.ro a avut afaceri de 49 milioane de euro în 2020. Un plus de 35% față de anul precedent. Pentru 2021, compania vrea să se listeze pe bursă. Fie la Bursa de la București sau pe o piaţă de capital regională.

Proprietarul platformei Ion Sturza spune că trebuie să ai răbdare și bani pentru o afacere online profitabilă. Fostul premier al Republicii Moldova a investit 16 milioane de euro în retailerul online Elefant.ro.

Ion Sturza, proprietar Elefant.ro: „Cred că vine această cerere și din partea investitorilor și din partea bursei care dorește să aibă o listă cu companii listate și din zona de digital, de online și de digital marketing. Planurile noastre sunt ca să avem un marketplace funcțional la începutul lunii septembrie. Noi avem deja câteva mii de cereri penru acest marketplace.”

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Ion Sturza spune că nu crede într-o revenire economică în formă de V anul acesta. Totuși, investițiile pot fi de bun augur chiar și în criză. Mai ales în domeniile care oferă servicii pentru populație.

Ion Sturza, proprietar Elefant.ro: „În continuare cred că incertitudinea este majoră. Chiar dacă au aruncat guvernele cu bani din elicopter și se menține o euforie tulburătoare aș spune, piețele de capital își cresc acțiunile. Sunt convins că va fi o reașezare a peisajului investițional. Domeniile pot să fie din cele mai variante. Oamenii în continuare vor avea nevoie de mâncare, de locuințe, de mijloace de transport.”

Ion Sturza spune că ar trebui umblat prima dată la salarii pentru corecția deficitului bugetar.

Ion Sturza, proprietar Elefant.ro: „Noi ne-am lovit de multe ori de această problemă când angajații nostri au preferat un job la stat, decât un job la noi în companie pe simplul motiv că acolo salariile erau mai mari și cerințele erau mai mici. Aceste sporuri, aceste pensii speciale… e și o problemă de dreptate socială până la urmă, dar trebuie să înțelegem că nu putem să consumăm totul, chiar dacă acest consum, conform unei teorii, menține creșterea economică.”