• Bitcoinul valorizează peste jumătate din întreaga piață a criptomonedelor.
  • Criptomoneda a depășit 2 trilioane de dolari, iar Ethereum 244 de miliarde de dolari.
  • Creșterea colosală se datorează companiilor care au ales să învestească masiv.
  • Cât și celor din domeniul financiar ce au ales să ofere prin Visa sau Paypal, servicii de suport.

Capitalizarea de piaţă a criptomonedelor a atins aproape 2.000 de miliarde de dolari. Creşterea se datorează cererii mari din partea investitorilor instituţionali şi de retail, transmite Reuters. La nivel global, sunt peste 4.000 de tipuri de criptomonede.

Iar monedele virtuale cu cea mai mare valoare de piaţă sunt Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP şi Bitcoin Cash. Recordul vine după ce doar Bitcoin ajunsese la începutul anului să coste aproape 37.000 de dolari.

Cum s-a ajuns la acest prag maxim

Potrivit Investing.com, Bitcoinul valorizează peste jumătate din intreaga piata Și este moneda dominanta din piata cu un capital de peste 1, 1 trilioane de dolari, mai bine de jumatate din tot ce inseamna valoarea criptomonedelor care se tranzactioneaza la nivel mondial.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Creșterea colosală se datorează companiilor care au ales în ultimii ani să investească masiv în principalele monede valutare. Iar sprijinul masiv din partea companiilor din domeniul financiar, cele precum Visa sau Paypal care au ales să ofere diferite sercvicii de suport au ridicat și mai mult acest prag.Pe al doilea loc se află Ethereum cu o capitalizare de 244 de miliarde de dolari.

De cât timpă se află pe prima poziție

În 2021, Bitcoin a întâmpinat modificări valorice pe termen scurt, dar cu toate acestea a reușit să rămână activ și constant peste suma de 50.000 de dolari pentru mai bine de o lună.

Potrivit analiștilor de la Coin Telegraph, volatilitatea Bitcoin este la cel mai scăzut nivel din noiembrie până acum, având în vedere că în ultimele zile, criptomoneda și-a mentinut pozitia între 55.000 și 60.000 de dolari. Concomitent, Ethereum a spart pragul de 2.000 de dolari, fiind acum undeva la peste 2.100 de dolari.