• Tesla va accepta bitcoin dacă minerii folosesc energie curată.
  • Elon Musk a scris duminică pe Twitter că Tesla va relua tranzacţiile în bitcoin.
  • Musk anunţase în mai că Tesla nu va mai accepta bitcoin pentru achiziţia de mașini.

Relația dintre Elon Musk și bitcoin este ca relația dintre șoarece și pisică. După ce tweet-urile sale au provocat fluctuații pe piața monedelor virtuale, Musk mai dă o șansă bitcoin-ului, dar cu o condiție.

Ce pretenții are miliardarul de la bitcoin?

Musk a spus că Tesla va accepta din nou bitcoin atunci când minerii vor folosi energie curată. Știm că pentru minarea criptomonedelor se folosesc bănci de computere puternice, care contribuie la schimbările climatice. Așa că a venit cu această condiție: atunci când va avea confirmarea că se va utiliza energie curată într-o cantitate rezonabilă, măcar 50% spune Musk, va accepta din nou tranzacțiile cu bitcoin.

Cât de mult a influențat Elon Musk piața bitcoin prin tweet-urile sale?

Să luăm exemplul ultimei postări, făcută ieri. Conform CNN, astăzi bitcoin a înregistrat o creștere de 12% față de ieri, a ajuns undeva la 39.400 de dolari. Musk se joacă cu bitcoin tastând doar câteva litere pe pagina sa.Îți reamintesc că după ce Musk a postat pe Twitter că nu mai accepta bitcoin pentru vânzarea mașinilor, moneda s-a prăbușit cu 12%. La începutul anului bitcoin era undeva la 29.400 de dolari, a ajuns la maximum de aproape 65.000 în aprilie. Și la această volatilitate a contribuit și Elon Musk.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE