• Tesla a precizat că va desființa peste 6.000 de locuri de muncă la sediile sale din Texas și California.
  • Cifrele pentru primul trimestru al anului 2024 au dezvăluit venituri de 21,3 miliarde de dolari.
  • Modelele chinezești au inundat, de asemenea, piața și au subcotat prețul Tesla, oferind în același timp fiabilitate.

Tesla și-a văzut profiturile înjumătățite în acest an și a declarat că va avansa lansarea noilor modele, în timp ce reduce mii de locuri de muncă pentru a încerca să își schimbe soarta, scrie BBC.

Constructorul de vehicule electrice (EV) a declarat marți că a obținut un profit de 1,13 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului, față de 2,51 miliarde de dolari cu un an înainte. Tesla, deținută și condusă de miliardarul Elon Musk, a precizat că va desființa, de asemenea, peste 6.000 de locuri de muncă la sediile sale din Texas și California.

Compania a suferit din cauza scăderii cererii și a concurenței din partea importurilor chinezești mai ieftine, ceea ce a dus la prăbușirea prețului acțiunilor sale cu 43% în 2024. La începutul acestei luni, a anunțat că va renunța la 10% din forța de muncă la nivel mondial.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
UN ROMÂN E ARESTAT DE TRĂDARE
CE VOR PRIMARII ÎN 2024?
DR. HASHEM VREA SĂ FACĂ TRANSPLANT DE CAP
ORBAN ÎL APĂRĂ PE NETANYAHU
DEVII DEPENDENT DE PASTILELE PENTRU SLĂBIT

Cifrele pentru primul trimestru al anului 2024 au dezvăluit venituri de 21,3 miliarde de dolari, în scădere față de previziunile analiștilor, care estimau venituri de puțin peste 22 de miliarde de dolari.

Însă decizia Tesla de a devansa lansarea noilor modele începând cu a doua jumătate a anului 2025 a impulsionat acțiunile sale cu aproape 12,5% în tranzacțiile after-hours.

Producătorul de vehicule electrice nu a dezvăluit detalii privind prețurile noilor vehicule. Musk se va confrunta cu investitorii într-o teleconferință privind detaliile noilor modele, care ar putea include Model 2 (un vehicul Tesla mai ieftin despre care Reuters a raportat că a fost abandonat în aprilie).

Modelele chinezești au inundat, de asemenea, piața și au subcotat prețul Tesla, oferind în același timp fiabilitate. Ca urmare, prețul acțiunilor sale a scăzut cu aproximativ 40% de la începutul acestui an. Tesla s-a confruntat în trecut cu probleme similare în ceea ce privește prețul acțiunilor sale – scăzând până la 113 dolari în ianuarie 2023 – înainte de a se mai mult decât dubla.

Citește și