• În octombrie 2020, chiria medie în Manhattan a fost de 2880 $, cel mai scăzut nivel observat din 2010.
  • A fost înregistrat un maxim record la închirieri cu o creștere de 123%
  • Conform Street Easy 22% din New york-ezi au plecat din oraș

Orașul zgârie norilor și a celor mai spectaculoase musicaluri de pe Broadway, New York a fost unul dintre orașele cele mai afectate pe plan imobiliar în 2020.

Pandemia și creșterea muncii la distanță a schimbat preferințele în rândul chiriașilor și al cumpărătorilor.

Spre deosebire de alte orașe mari la nivel național, New York a înregistrat un număr record de apartamente vacante care au ajuns pe piață, ducând la cele mai mici chirii din ultimul deceniu. În octombrie 2020, chiria medie în Manhattan a fost de 2880 $, cel mai scăzut nivel observat din 2010. Asta a dus la maxim record la închirieri cu o creștere de 123%. Iar pe piața de vânzări a revenit cererea cumpărătorilor, care se răcise în ultimi trei ani.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Conform Street Easy 22% din New york-ezi au plecat din oraș. O altă parte s-au îndreptat spre Brooklyn, unde au găsit case cu spații verzi la prețuri mai acceptabile. Asta a dus la un maxim istoric de 824 de vânzări în așteptare. Mai ales că și vânzători au lăsat din preț și au fost dispuși să negocieze. 74% din locuințe au fost vândute sub prețul inițial.

Predicțiile imobiliare pentru anul 2021

Se așteaptă ca anul 2021 să fie unul dintre cei mai aglomerați ani în sectorul de achiziții imobiliare. Cu toate astea, orașul se va confrunta cu o lungă recuperare și se estimează ca chiriile să mai scadă în perioada următoare.
Newyorkezii vor profita de piața neobișnuită, alimentând un an încărcat pentru vânzările de case. Prețurile mai mici ale proprietăților imobiliare din jur vor schimba caracterul orașului făcându-l mai puțin marcat și mai puțin aurit, dar mai echitabil, mai divers, și poate chiar mai viu.

Un sondaj a lui Street easy cumpărătorii au căutat spațiu suplimentar (47%), spațiu exterior (38%), spălătorie în unitate (36%). apropierea de parcuri și spații verzi publice (31%) drept priorități mai mari decât erau înainte.