• De la 1 ianuarie, vei fi nevoit să confirmi plata online printr-un sistem complex
  • Variantele de autentificare pot conţine parole, PIN, card, amprentă
  • Unele magazine online nu se vor adapta noilor reguli de securitate şi tranzacţia va eşua

De la 1 ianuarie, se schimbă regulile shopping-ului online. Pentru a fi ferit de fraudele virtuale, trebuie să confirmi când faci o plată printr-un proces mai complex. Trebuie să comunici operatorului tău bancar cum vrei să faci autentificarea, iar combinaţiile pot fi multiple: parole, PIN, card, amprentă, sms sau aplicaţie. Dacă o tranzacţie nu îţi va funcţiona, este posibil ca site-ul de pe vrei să plăteşti să nu fie adaptat protocolul de securitate.

Daniela este o împătimită a shopping-ului online. În afară de mâncare, cumpără totul virtual. Ea spune că a fost informată de banca despre schimbări şi a ales să fie notificată prin aplicaţia de banking.

„Iniţial m-am enervat. Mi-am zis că este o bătaie de cap pentru că  trebuie să te conectezi în altă aplicaţie să poţi confirma, apoi trebuie să te întorci pe site-ul pe care voiai să faci cumpărăturile să pot să confirm şi acolo că ai confirmat în aplicaţie. Este o metodă mult mai sigură în care să faci cumpărăturile online”, a spus Daniela, pentru Aleph News.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Să-şi actualizeze site-ul cu banca şi ce mai trebuie făcut. Mi s-ar părea neserioşi şi nu m-aş simţi eu safe. Dacă după 6 luni nu ar face treaba asta mi s-ar părea neserios”, a mai spus ea.