• Guvernul a dat o Ordonanță de Urgență prin care îți poți suspenda ratele
  • Horațiu Buzatu, antreprenor, spune că a luat în calcul varianta să-și amâne plata ratelor, însă a constatat că ar ieși și mai mult în pierdere
  • Irina Chițu, analist financiar: „Continuă să se calculeze dobânda din contractul de credit, pe perioada de suspendare”

Dacă nu mai poți plăti ratele, Guvernul a promis că te ajută. Dar oare așa să fie? Horațiu Buzatu este proprietarul mai multor afaceri din Craiova.

Înainte de pandemie a deschis un complex de agrement cu piscină, centru spa, salon de fitness și masaj. Investiția se ridică la aproximativ 2 milioane de euro, iar cea mai mare parte din bani provine dintr-un credit la bancă. De un an de zile, nu reușește să scoată nici ratele.

Horațiu Buzatu spune că a luat în calcul varianta să-și amâne plata ratelor, însă a constatat că ar ieși și mai mult în pierdere.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Horațiu Buzatu, antreprenor: „Dacă aș amâna ratele, n-aș obține nimic altceva decât o amânare a plăților. (…) Nu-mi convine să măresc valoarea creditului și am preferat să acopăr aceste rate din alte activități pe care grupul nostru de firme le desfășoară și care, cu toate greutățile, continuă să producă profit.”

Guvernul te-a anunțat că îți sare în ajutor dacă nu mai poți plati creditele și îți permite sa suspenzi ratele cu până la 9 luni. Acest lucru nu este chiar în interesul tău. Irina Chițu, analist financiar îți explică de ce.

Irina Chițu, analist financiar: „Continuă să se calculeze dobânda din contractul de credit, pe perioada de suspendare. Dacă o persoană își amână, să zicem, rata cu 9 luni, după perioada de suspendare are o rată cu 13% mai mare pentru următorii 5 ani, la un credit ipotecar și cu 6% mai mare pentru un credit de nevoi personale.”