• Doi francezi și-au deschis cu 10.000 de euro o afacere în România
  • Aceștia confecționează dulciuri cu spirulină
  • Produsele pot fi consumate asemenea unui supliment alimentar


Cine spune că România e o țară în care străinii nu și-ar deschide o afacere? Ei bine, aici intervine povestea a doi francezi, Florent și Romain, care au deschis în 2018 un business cu 10.000 de euro.

Cei doi vând produse care conțin spirulină – o micro-algă cu beneficii antiinflamatoare. Spirulina pe care ei o folosesc provine din sudul Franței sau din Africa de Vest. Aceasta este uscată la o temperatură de 40 de grade și apoi introdusă în ciocolată sau miere.

O poți găsi și sub formă de crunchies, așa o poți adăuga în mâncarea ta preferată.

„Am avut succes la ciocolată pentru că sporește aroma de cacao. Vrem să creștem spirulină în România. În regiunea Subcarpați este foarte potrivit. Vrem să facem o rețea de ferme în România pentru a distribui un produs local”, spune Romain Couders, co-fondator Spinoa.

„Noi am ales o abordare diferită, mai calitativ, aducem spirulina fără aditivi și uscată sub 42 de grade”, a declarat Florent Mathe, co-fondator Spinoa.

Nutriționiștii recomandă să nu se consume mai mult de 3-4 grame de spirulină pe zi, iar dacă există probleme de sănătate, e bine să fie consultat un medic înainte de a o mânca.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Dacă este recoltată din ape curate, nepoluate beneficiile pe care deja le are își cresc valoarea. Pentru un om care se știe sănătos, care e activ, care face sport acest lucru poate fi luat ca orice alt supliment”, a spus Lygia Alexandrescu, nutriționist.

Produsele cu spirlină pot fi chiar accesibile. O ciocolată costă între 10 și 12 lei, mierea cu spirulină poate ajunge la 35 de lei, gustările crocante au un preț mai piperat și pot fi și 70 de lei, iar un săpun costă 25 de lei.