• Luna septembrie a dat puternice semne de revenire a călătoriilor cu avionul.
  • Toamna aceasta, românii au călătorit mai ieftin în Marea Britanie.
  • Creșteri de preț s-au înregistrat pentru destinații europene precum Italia, Franța și Germania.

Toamna a fost de bun-augur pentru industria aviatică, pusă la pământ de criza Covid-19. În ciuda restricților impuse de pandemie, în septembrie și octombrie s-au rezervat mai multe bilete de avion față de anul trecut. Iar 2020 este anul rezervărilor last minute și al plecărilor pe ultima sută de metri, o arată datele agențiilor de turism.

„Vorbim despre o creștere destul de generoasă a numărului de zboruri, având în vedere criză sanitară și restricțiile care au venit la pachet odată cu ea.
În septembrie, au crescut cu 15% zborurile doar întors, față de anul trecut. De altfel, peste 80% din total au fost zboruri ‘one way’. Pandemia a crescut și prețurile. Pasagerii au plătit și cu peste 20% mai mult decât anul trecut, pentru un bilet de avion doar dus spre Franța și Germania, de exemplu.
Iar spre Spania și Italia, prețurile biletelor de avion au fost chiar și cu 30 la sută mai mari. Dacă anul trecut scoteai din buzunare puțin peste 200 euro pentru un bilet de avion spre Italia, acum prețul a depășit 300 euro”, a declarat Andrei Tomescu, corespondent Aleph News.

Destinațiile cele mai cerute de români în lunile septembrie-octombrie

„Marea Britanie este cea mai vânată destinație, urmată de Italia, Spania, Germania și Franța. Aproape o jumătate de million de români lucrează sau studiază, în prezent, în Marea Britanie. Acesta este și motivul pentru care Marea Britanie a rămas în topul destinațiilor în septembrie. Și doar pentru această destinație putem vorbi de o scădere a prețulurilor. Acestea au fost cu 18% mai mici față de anul trecut în septembre și cu 25% mai mici în octombrie”, a mai spus corepondentul Aleph News.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN