• Dorel Berende i-a moşenit pe bunicul şi tatăl său şi ştie să meşterească pieile
  • Familia Berende face încălţăminte cusută manual de 20 de ani, în Satu Mare
  • O pereche de saboţi trataţi antibacterian costă 120 de lei

Familia Berende are o experienţă în tăbăcirea pieilor încă din 1912. De 20 de ani familia confecţionează încălţăminte cusută manual, iar în pandemie s-au adaptat şi au creat un nou produs. Acum o lună, firma a scos la vânzare un model de saboţi trataţi antibacterian.

Familia Berende a investit în acest nou model 20.000 de euro, iar anul acesta cifra de afaceri a companiei se ridică la 3 milioane de euro.

Dorel Berende, proprietar Berende: „Vânzările cu offline-ul au scăzut destul de mult de când cu pandemia asta. A trebuit să găsim soluţii. Pe fondul pandemiei am vorbit cu tehnicienii noştri în ceea ce priveşte tăbăcierea pieii.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Am găsit soluţii prin care să tratăm pieile începând din primele operaţii de tăbăcire, în aşa fel încât să aibă proprietăţi septice, antifungice. Au o capacitate de a absorbi transpiraţia foarte mare. Până acum am vândut vreo 200 de perechi. Dacă îi foloseşti toată ziua, perioada lor e între 6 luni şi un an.”

O pereche de saboţi de tipul acesta costă 120 de lei. Andreea Vasilescu este medic dermatolog şi este foarte mulţumită de noua ei achiziţie.

Andreea Vasilescu, medic dermatolog: „Eu deja aveam saboţi medicali de la ei şi acum de când mi-au povestit de cei trataţi, i-am primit şi pe aceştia. Mă linişteşte psihic foarte mult faptul că sunt trataţi. Mie mi se par extraordinari, sunt foarte comozi, sunt moi, talpa, totul, în comparaţie cu ce am purtat.”