Porsche deschide un nou centru în România. Anunțul a fost făcut de primarul orașului

  • 200 de specialiști vor fi angajați pentru a dezvolta softuri și a face teste în domeniul auto
  • Edilul a mai dezvăluit faptul că specialiștii producătorului auto vor colabora cu profesorii universitari
  • Primarul a mai dezvăluit că există discuții cu alți mari investitori interesați de zonă

Un centru de cercetare și dezvoltare Porsche se va deschide la Timișoara. 200 de specialiști vor fi angajați pentru a dezvolta softuri și a face teste în domeniul auto.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz.

„După ce ieri compania Dräxlmaier a anunțat că va orașul nostru va fi primul din România unde se vor asambla baterii pentru mașini electrice, azi Porsche Engineering a transmis că a ales Timișoara pentru a deschide un centru de cercetare și dezvoltare. În acest centru vor lucra 200 de specialiști în dezvoltare de softuri și testări pentru diverse proiecte din domeniul automotive”, a anunțat primarul Dominic Fritz.

Edilul a mai dezvăluit faptul că specialiștii producătorului auto vor colabora cu profesorii de la Universitatea Politehnica și de la Universitatea de Vest.

„Cei de la Porsche Engineering intenționează să colaboreze cu Universitatea Politehnica și Universitatea de Vest, așa cum au făcut-o și în alte orașe în care sunt prezenți, pentru a dezvolta cercetarea din Timișoara în domeniul e-mobilității”, a mai spus Fritz.

Primarul a mai dezvăluit că există discuții cu alți mari investitori interesați de zona Timișoara.