• România se apropie de 20 de miliarde de euro deficit
  • Este aproape 50% peste estimarile Guvernului

Ministerul de Finanțe a picat încă o dată la examenul pe banii noștri. Economiștii din Consiliul Fiscal sunt mai talentați la matematică. O ducem rău, dar cele 80 de miliarde de euro de la UE ne pot aduce un viitor nesperat de bun.

Șeful Consiliului Fiscal, Daniel Daianu, a anuntat încă din aprilie că dacă economia României va scădea cu peste 4 procente, deficitul țării se va apropia de 100 de miliarde de lei, în procent, 9,8. Ministrul de Finanțe a insistat că mai mult de 6,8% nu se poate.

Ultima rectificare a bugetului făcută de Ministerul de Finanțe pariază pe 9,1 la sută deficit, bani împrumutați de la copii și nepoți. Consiliul Fiscal condus de fostul ministru Daniel Dăianu se uită însă mai atent la cifre și spune ca ANAF e prea optimist cu taxele strânse, iar banii pe 5G vor fi încasați anul viitor, motiv pentru care pronosticul ramâne la fel, minus 9,8% din totalul pe buget al României, aproape 20 de miliarde împrumutate ca să existăm în 2020.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Ministrul Cîțu a făcut calcule greșite?

Adică, în final, e posibil ca Florin Cîțu să fi calculat greșit cu minimum 5 miliarde de euro. Vestea rea este că, în 2021, România va mai da o gaură viitorului de 8-9% și abia în 2022 ne revenim. Doar cele 80 de miliarde de euro investite de Europa în 2027 ne fac să rămânem o piață cu șanse la mai bine.

Cîțu mai are un meci. A trimis ANAF la Federația Română de Fotbal în urma informațiilor apărute în spațiul public. Cel mai influent sfătuitor al lui Razvan Burleanu, șeful de la „Casa Fotbalului”, este un posibil premier al PSD dacă social-democrații câștigă locul 1 în alegeri.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!