Românii sunt optimiști. Trei din cinci angajați așteaptă o primă sau un cadou de Crăciun

Profimedia
  • Cei mai mulţi angajaţi români rămân optimişti pe final de an şi speră să primească o primă sau un cadou de Crăciun.
  • 30% dintre angajaţi se aşteaptă ca bugetul de cadouri să fie sub 400 lei anul acesta.
  • Anul acesta, mai bine de 70% dintre respondenţi afirmă că îşi vor petrece şi Crăciunul şi Revelionul acasă, cu familia.

După un an dificil, cei mai mulţi angajaţi români rămân optimişti pe final de an şi speră să primească, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, o primă sau un cadou simbolic din partea angajatorului, arată un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs. 

Aproape 20% dintre angajaţii care au răspuns la sondajul BestJobs se aşteaptă la o primă de Crăciun, în timp ce puţin peste 40% speră măcar la un cadou simbolic din partea angajatorului cu ocazia sărbătorilor. Fie că vorbim de bani sau de cadouri, aproape trei sferturi dintre respondenţi sunt convinşi că valoarea acestora nu va fi mai mare decât anul trecut.

Câți bani sunt dispuși românii să cheltuie pentru cadourile de Crăciun

Mai exact, aproape 30% dintre angajaţi se aşteaptă ca bugetul de cadouri să fie sub 400 lei anul acesta, puţin peste 17% cred că valoarea bonusului sau cadoului primit de Crăciun din partea firmei va fi de până în 1.000 lei şi doar 5% se aşteaptă să fie răsplătiţi de angajator cu o sumă mai mare de 1000 lei.

Când vine vorba de cadourile pe care au în plan să le ofere celor apropiaţi de sărbători, puţin peste 25% dintre respondenţii la sondajul BestJobs vor aloca între 100 şi 300 de lei în acest an, 14% au în plan să cheltuiască până la 500 de lei, iar 13% au pentru Crăciun şi Revelion un buget de cadouri sub 100 de lei.

Unde își petrec românii sărbătorile

Anul acesta, mai bine de 70% dintre respondenţi afirmă că îşi vor petrece şi Crăciunul şi Revelionul acasă, cu familia.

Privind înapoi la anul care se încheie, angajaţii români cred că 2020 a fost plin de provocări din punct de vedere profesional, cu mult efort şi stres, iar mai bine de 26% dintre angajaţii care au participat la sondajul BestJobs spun că CV-ul lor pe BestJobs este actualizat şi sunt activi în căutarea unui nou job pentru 2021.

Sondajul a fost efectuat în perioada 5-18 decembrie 2020, pe un eşantion de 1.211 de utilizatori de internet din România.